23948sdkhjf

Ny Stenderup Maskinfabrik udvider maskinparken

Den fynske underleverandør har investeret i et nyt bearbejdningscenter.
Den 4. april ankom et nyt DMG/Mori Seiki DMC 1035 V Ecoline bearbejdningscenter til Ny Stenderup Maskinfabrik Aps.

- Vi har investeret i det, fordi vi allerede har et større 5-akset DMG DMF 260 bearbejdningscenter, som vi helst ikke vil belægge med de mere simple opgaver. Det bliver ganske enkelt for dyrt, så derfor har vi valgt at tilkøbe en ny, fortæller Torben Pryds fra Ny Stenderup Maskinfabrik.

Vil have flere komplekse emner
Den nye maskine var oppe at køre i løbet af nogle få dage, og det er selvfølgelig planen, at den frigivne kapacitet på virksomhedens eksisterende bearbejdningscenter skal fyldes ud med andre opgaver.

- Vi håber på at kunne få nogle flere komplekse emner ind på vores 5-aksede bearbejdningscenter og derved få det belagt lidt bedre. Den seneste tid har vi haft en del arbejde til Volkswagen i Tyskland, hvor vi fremstiller komplekse fræsedele til prototype elbiler, siger Torben Pryds, og fortsætter:

- Vi løser fx også en del opgaver for fødevare- og emballageindustrien, og leverer også en del til olie- & gasindustrien, og en lille smule til vindindustrien.

God start på 2013
Udvidelsen af fræsekapaciteten er naturligvis også et udtryk for, at der er godt gang i produktionen hos den fynske underleverandør for øjeblikket.

- Vi har haft rigtig travlt i 2012 og indtil videre endnu mere travlt i 2013, og det er selvfølgelig en tendens, vi håber på vil fortsætte. Derfor har vi i samme åndedrag ansat en ny mand og har også fået en lærling, så vi nu er oppe på syv ansatte, lyder det fra Torben Pryds, der dog ikke har planer om flere udvidelser af maskinparken i nærmeste fremtid.

- Vi har haft en løbende udskiftning af vores maskiner for at holde dem opdateret, men nu er vi nået dertil, hvor vi ikke rigtig har plads til flere. Det næste bliver at få dem vi har til at køre nogle flere timer – blandt andet overvejer vi at anskaffe en robot til vores drejebænk, så vi kan øge vores kapacitet der, slutter han.

Tekniske specifikationer på DMG DMF 260:
Arbejdsområde: X 1035mm, Y 560mm, Z 510mm
Fuldt styret 4 akse (Lehmann rundbord)
Styring: Heidenhain TNC 620
Spindel: 12.000 O/min med indvendig køling
Infrarød Heidenhain 3D taster
Heidenhain værktøjsopmåling
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094