23948sdkhjf

Sønderjysk maskinfabrik jager nye samarbejder

Fritek Maskinfabrik i Aabenraa investerer i nyt fem-akset bearbejdningscenter, der åbner op for nye samarbejder med offshore-, vindmølle- og maskinindustrien i Danmark.
På Egelund 19 i Aabenraa går de til stålet – der bliver klippet, bukket, drejet, stanset, boret, valset og fræset. De 10 kleinsmede og industriteknikere på værkstedet har travlt med at følge med ordrebogen – men for at imødekomme både nuværende og nye kunder investerer Fritek nu i et fem-akset bearbejdningscenter, der optimerer opstillings- og bearbejdningstiden.

- Udvidelsen af maskinparken imødekommer vores nuværende kunder, men den gør os også i stand til at indgå samarbejde med for eksempel offshore- og vindmølleindustrien og med maskin- og fremstillingsvirksomheder som leverandør og underleverandør i hele landet, fortæller Jesper Larsen fra Fritek.

Fritek producerer alt lige fra små elementer til større konstruktioner – og med det nye fem-akset bearbejdningscenter kan virksomheden bearbejde større metalemner end hidtil og til en mere konkurrencedygtig pris.

En fordel med et samlet maskin- og smedeværksted
Virksomheden, der blev etableret i 1988 af Bent Friis og to familiemedlemmer, ejes i dag 100 procent af IMBF Holding A/S, hvor Bent Friis’ datter Marianne Friis Hinrichsen er ansat som administrerende direktør. Under sig har Marianne Friis Hinrichsen to dedikerede medarbejdere i Jesper Larsen og Tomas Terp Jensen, der står for den daglige ledelse af henholdsvis maskinværkstedet og smedeværkstedet.

- Det er vores styrke, at vi har maskin- og smedeværksted under et og samme tag og derfor kan servicere vores kunder i et gnidningsfrit forløb fra start til slut i fremstillingsprocessen – lige fra den indledende snak om produkt og pris, tegninger af konstruktionen til selve produktionen og færdigbearbejdningen, fortæller Tomas Terp Jensen fra Fritek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095