23948sdkhjf

Det sker: Eksportfremstød på de nordiske nærmarkeder

CFU arrangerer i samarbejde med Eksportrådet og Danske Ambassader fællesstande på messer i Norge, Sverige og Finland.
Danske underleverandørers kompetencer og kapacitet overstiger langt behovet på det danske marked, og for langt de fleste SMV’er er det derfor naturligt at se mod nærmarkederne i Nordskandinavien og Tyskland.

- Ved at gå sammen i kommercielle, forpligtende eksportnetnetværk og -partnerskaber har de danske SMV’er med en fornuftig planlægning og strategi mulighed for at mangedoble udbyttet af investeringerne samtidig med, at risikoen begrænses betydeligt, forklarer Knud Hareskov, fra Center for Underleverandører, CFU.

Eksportfremstød er effektive
CFU har 10 års erfaring med etablering af netværk, og ifølge Knud Hareskov fremstår fælles eksportfremstød helt entydigt som den bedste platform for etablering af effektive, givende og varige netværksbaserede samarbejder.

Med dette som baggrund har CFU besluttet, at arrangere hele fire eksportfremstød på de nordiske nærmarkeder i form af danske fællesstande på relevante messer.

Alihankinta Subcontractor 2013
Det finske marked er et spændende, men noget uprøvet marked for mange danske virksomheder. Der er dog tale om et marked, som på mange måder ligner det svenske med en del store virksomheder, som sourcer mange delsystemer og komponenter. Finland kan også på mange måder udgøre en port til Baltikum, Rusland og tidligere Sovjetstater. Alihankinta Subcontractor er den største underleverandørmesse i Finland, og det har traditionelt været meget vanskelig at få et standområde på messen. CFU har i samarbejde med Den Danske Ambassade i Helsinki reserveret en fællesstand med plads til 12 virksomheder. Messen afvikles 24.-26. oktober 2013,

Elmia Subcontractor 2013
Nordeuropas største specialmesse for underleverandører er med 1.200 udstillere fra 30 lande blevet en naturlig og uomgængelig mødeplads for underleverandører og deres nordiske kunder. Det er stærk faglig messe med besøg af mange beslutningstagere, som søger nye samarbejdspartnere. CFU har i samarbejde med den Danske Ambassade arrangeret dansk fællesstand på messen gennem de seneste ni år. Der er reserveret et standområde på messen til en dansk fællesstand med plads til 24 udstillere. Messen finder sted 12.-15. november 2013.

Ons Norway 2013
Der er tale om en ny messe, som skal supplere den traditionelle ONS - Offshore Olie- og Gasmesse, som finder sted i Stavanger på lige årstal. Den norske offshore olie- og gasindustri er inde i en eksplosiv udvikling med etablering af nye produktions- og efterforskningsplatforme og tilhørende periferiudstyr. Der forudses kapacitetsknaphed på mange områder. Messen er rettet mod underleverandører til offshore olie- og gasindustrien - ikke kun i Norge, men forventes også at blive en international mødeplads. Der er reserveret standområde til en dansk fællesstand med plads til 10 udstillere. Messen finder sted fra 19.-21. august.

Dygg Reis Deg 2013
Messen der afvikles hvert andet år er Norges absolutte højdepunkt indenfor bygge- og anlægssektoren, og har normalt ca. 60.000 besøgende. Messen retter sig ikke kun mod virksomheder direkte involveret i sektoren, men kan også være relevant for mange underleverandører indenfor jern-, metal-, plast- og gummiindustrierne, samt male- og overfladebelægning. Med det nuværende høje aktivitetsniveau og særdeles positive prognoser for fremtiden med stigende omsætning op mod 350 mia. norske kr., er Norge måske det mest attraktive marked i Europa. Der er reserveret standområde til en dansk fællesstand med plads til 15 udstillere. Messen afvikles 16.-20. oktober 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094