23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Verifikation af benzin- og dieselstandere - hvordan ser fremtiden ud?

Sikkerhedsstyrelsen har annonceret, at reglerne for kontrol af benzin- og dieselstandere på tankstationer er under revidering. Bliv klogere på, hvordan dette kan påvirke området på Metrologidagen d. 23. maj.

Verifikation af benzin- og dieselstandere er under revidering
Benzin- og dieselstandere er omfattet af bekendtgørelser, måletekniske vejledninger og øvrige regelsæt for verifikation af måleinstrumenter, der anvendes til afregning. Det betyder, at alle benzin- og dieselstandere i Danmark i dag skal re-verificeres og godkendes hvert andet år af et bemyndiget laboratorium.

I begyndelsen af 2015 iværksatte Sikkerhedsstyrelsen et nabotjek af den danske implementering af en række direktiver på metrologiområdet. Styrelsen havde samtidig fokus på byrdeniveauet for danske virksomheder som følge af den nuværende lovgivning.

Mest omfattende ændring af det legal metrologiske regelsæt i nyere tid
I januar 2017 annoncerede Sikkerhedsstyrelsen, at det gennemførte nabotjek på området har været forelagt Regeringens Implementeringsudvalg, og at udvalget godkendte, at Sikkerhedsstyrelsen skulle arbejde videre med en forenkling af området, som tager udgangspunkt i en justering af de gældende regler.

Dermed kommer der muligvis lempelser af reglerne om 2 års verifikationsintervaller og eventuelt også en deregulering på enkelte områder, hvor måleren eller måleanlægget kun anvendes til afregning mellem to professionelle aktører (B2B).

Med Sikkerhedsstyrelsens tiltag er der lagt op til den mest omfattende ændring af det legal metrologiske regelsæt i nyere tid.

Hvem kan ændringerne få indflydelse for?
Ændringerne vil sandsynligvis få stor indflydelse for fabrikanter, ejere og brugere af målesystemer på bunkerbåde, på tankbiler til oliefyrskunder, tankbiler til olie- og benzin-levering på servicestationer, tankbiler til levering af kemikalier m.m., lufthavnsdispensere, rampemålere til olie/benzin og kemikalier, og benzin- og dieselstandere på servicestationer.

Og ændringerne vil muligvis betyde nye forhold i relation til økonomisk byrdeniveau, forbrugerbeskyttelse, kvalitetssikring og markedsovervågning.

På Metrologidagen d. 23 maj vil Sikkerhedsstyrelsen fortælle om de overvejelser, der ligger til grund for revidering af reglerne om kontrol at målere og måleanlæg, samt om baggrunden for beslutningen. Metrologidagen holdes hos FORCE Technology i Brøndby i samarbejde med Teknologisk Institut og DFM.

Transportindustrien møder mange forandringer
Transportindustrien er i alles fokus på grund af sektorens indflydelse på luftforurening og forbrug af fossile brændsler. Derfor er nye brændstoftyper og teknologier under konstant udvikling og tilpasning og stiller løbende krav til såvel lovgivning som praksis.

Metrologidagen sætter fokus på udfordringerne på området og italesætter nogle af de usikkerheder og tendenser, der kan præge fremtiden for branchen. Dagen vil byde på en lang række indlæg fra industrien, teknologiske virksomheder og forskningsverden.

Find hele programmet og tilmeld dig.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Kontaktperson

AP
Ana Petrina
apt@force.dk

Send til en kollega

0.032