23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kære indkøber - Shop around tiden lakker mod enden

Kommentar fra Henrik Holvad, RIVAL

Vi nu gennem mange år har oplevet, at flere indkøbere hos de store indu­strivirksomheder ynder at shoppe rundt hos deres underleverandø­rer og købe ind, hvor det er billigst. De er ofte ikke bevidste om, at det sker med stor risiko, da det ofte betyder, at kvalitet, mulighed for værdifuld sparring og leverings­sikkerhed ikke har den højeste prioritet, og dermed kan det i sid­ste ende vise sig at blive en rigtig dårlig forretning.

Det, som mange indkøbere oftest overser i det samlede regnestykke, er, at det faktisk er muligt både at få kvalitet, leveringssikkerhed og billig pris i én og samme pakke. Det hand­ler kun om at være klar til at indgå en rammeaftale og dermed skabe et godt fundament for det fremtidige samarbejde for begge parter – og til en yderst fornuftig pris. Vores beregninger viser i den sammen­hæng, at de kunder, vi har indgået rammeaftaler med, får en reduktion i totalprisen på op til 50%.

Hos RIVAL er vi klar til at stå på pinde for vores kunder, og vores medarbejdere vil gøre alt for, at kunderne får emner, som lever op til de kvalitetskrav, som er af­talt – og gerne lidt til. Hos os er der kultur for at byde ind over for kunden, når vi ser, der er mulighed for at lave produktionen bedre og billigere. Det skal også komme kunden til gode.

Samtidig stilles der også store krav til vores medarbejdere og de­res kompetencer. Krav som de i høj grad lever op til. De skal eksempel­vis kunne overskue omfattende indkøbsspecifikationer til prøve­emner, der oftest er på engelsk, stille krav til materiale-certifikater og sikre, at materialerne overhol­der kravene, dokumentere deres arbejde efter indviklede regler og forholde sig aktivt til den udarbej­dede produktionsplanlægning.

For os er det netop disse egen­skaber, der er med til at define­re kravene til medarbejderne på fremtidens maskinfabrik, som er alt andet end medarbejdere, der arbejder i takt, indtil fløjten lyder. Den tid er for længst forbi.

Det har vi i dag rigtig mange kun­der, som sætter stor pris på, og det er naturligvis dem, vi priorite­rer højest i vores samarbejde. Det betyder så, at vi af og til må sige nej tak til opgaver, og her tænker vi naturligvis også på, hvem der ønsker at samarbejde med os til gavn for begge parter.

Så vi kan komme i en situation, hvor de, som fortsat ynder ”shop around” princippet, får sværere og sværere ved at finde en kom­petent underleverandør til at producere deres emner. Det sker samtidig med, at over 300.000 maskinarbejdere forlader industri­en inden for de næste 10 år, og kun 100.000 kommer til.

Så derfor anbefaler vi at se mulig­hederne i at samarbejde med os og med vores medarbejdere, som kan leve op til kravene på fremti­dens maskinfabrik. Et samarbejde som gennem en rammeaftale er til stor gavn for både vores kunder og RIVAL.

 

RIVAL A/S
Svejstrupvej 23-25
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK46293819
P nummer: 1001879267

Kontaktperson

Henrik Holvad
Adm. direktør
+45 87885580 hh@rival.dk

Send til en kollega

0.047