23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EtherCAT-stikmoduler til kompakt drivteknik

Effektive I/O- og motion-løsninger til serieanvendelser


EtherCAT-stikmoduler i EJ-serien er en effektiv kabelløsning til serieproduktion af maskiner med mellemstore og høje styktal. Med de nye motion-moduler kan hele Beckhoffs kompakte drivteknik nu også indlemmes i stikmodulløsninger. Det giver mulighed for utroligt kompakte I/O- og motion-løsninger, der kan afpasses optimalt efter kundernes ønsker og behov.

EtherCAT-stikmoduler i EJ-serien er en effektiv løsning til realisering af platformstanken i forbindelse med store serier med mange ens dele uden at muligheden for variantdannelse går tabt. Stikmodulerne baserer elektronisk på det kendte EtherCAT-I/O-system og kan på grund af deres særlige udformning placeres direkte på en printplade, der som anvendelsesspecifikt signaldistributionssystem sørger for at fordele signaler og spændingsforsyning på enkelte applikationsspecifikke stikforbindelser. Den ressourcekrævende enkeltlederkabling substitueres her af konfektionerede kabelledningsnet. Omkostningerne pr. enhed reduceres til et minimum og det samme gør risikoen for fejlkabling takket være kodede byggekomponenter.

Kompakt drivteknik også i ny formfaktor

Den gennemprøvede kompakte Beckhoff-drivteknik i busklemme-formfaktor står nu også klar til stikmodulløsninger. De tre EtherCAT-stikmoduler EJ7xxx giver mulighed for yderst kompakte og omkostningsbesparende fremdriftsløsninger, hvis de kombineres med det brede spektrum af motorer og drev. Skridtmotormodulet EJ7047 er beregnet til skridtmotorers mellemste ydelsesområde. To indgange står til rådighed for endestopkontakter, indgang nr. 2 kan desuden konfigureres som udgang. Det giver f.eks. mulighed for brug af en holdebremse. I forbindelse med skridtmotorer i serien AS10xx kan man også vælge en feltorienteret styring, hvilket bl.a. vil medføre en bedre dynamik og mindre strømforbrug.

Servomotormodulet EJ7211-0010 giver meget høj servo-ydelse i en meget kompakt konstruktion. Dette skyldes især den indbyggede One Cable Technology (OCT), der samler motorkablet og et absolut feedback-system i én ledning. EtherCAT-stikmodulet kan benyttes til motorer i serien AM8100 til 4,5 ARMS. Indlæsning af det indbyggede elektroniske typeskilt for AM81xx-motorer nedsætter den tid, der ellers medgår til kabling og idriftsættelse, til et minimum. Den hurtige reguleringsteknik på basis af en feltorienteret strøm- og PI-hastighedsregulering er også egnet til hurtige og højdynamiske positioneringsopgaver.

2-kanals DC-motor-udgangstrinnet EJ7342 er beregnet til direkte drift af to DC-motorer og er galvanisk adskilt via E-bussen. Hastighed og position fastlægges af automatiseringsenheden gennem en 16-bit-værdi. Desuden er det via tilslutning af en inkremental encoder muligt at realisere en enkel servoakse.

Til højdynamiske anvendelser og ved forsyning af flere akser via én netdel anbefales desuden brug af et bremse-chopper-modul EJ9576, der beskytter mod følgerne af overspænding ved at det absorberer en del af energien. Hvis spændingen overstiger klemmens kapacitet, bliver overskydende energi tilintetgjort af en ekstern modstand (skal tilsluttes).

www.beckhoff.dk/EtherCAT-plug-in-modules

Billedunderskrift:
De nye EtherCAT-stikmoduler til motion-anvendelser udvider EJ-seriens anvendelsesspektrum i forbindelse med serieproduktion af maskiner.

Spørgsmål vedr. presseinformationen bedes sendt til:
Beckhoff Automation ApS
Birkemose allé 25, 6000 Kolding, Danmark
Telefon: +45 43 20 15 70, Fax: +45 43 20 15 99
E-Mail: info@beckhoff.dk, www.beckhoff.dk

Beckhoff Automation ApS
Birkemose Allé 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28283571
P nummer: 1010958675

Kontaktperson

LL
Linette Lyngbaek
l.lyngbaek@beckhoff.com

Send til en kollega

0.031