23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fast samarbejde med RIVAL kan reducerer emneprisen med op til 50 %

Antallet af rammeaftaler i RIVALs ordrebog er stødt stigende. Erfaringerne viser, at de kunder som indgår længerevarende aftaler med RIVAL både opnår en kraftige prisreduktion og en høj kvalitet.

De kunder som i stedet vælger at shoppe rundt får derimod enten en lav emnepris inkl. en del ”bøvl og ballade” eller en høj kvalitet men med en så dårlig forretning for leverandøren, at kunden oftest må vælges fra igen.

Fra kr. 2.200 til kr. 1.095 pr. emne. Det er et af de konkrete eksempler på den prisreduktion RIVAL kunne tilbyde en kunde, som indgik en treårig rammeaftale om produktion af 1.000 emner årligt. Baggrunden er primært, at med faste aftaler kan RIVAL investere målrettet i samarbejdet med kunden og kostoptimere emneproduktionen.

Unødig prisfokus
Vi er i bund og grund ikke interesserede i den store prisdiskussion på de enkelte emner, da vi ved, at det giver væsentligt bedre mening at se på de totale omkostninger,” siger direktør Carsten Tønnes fra RIVAL. ”Vi har gennem flere år opbygget den erfaring, at det kan være dyrt købt for en virksomhed at vælge et emne til en billig produktionspris, hvis det efterfølgende viser sig, at emnet leveres for sent, kvaliteten ikke lever op til det aftalte, kunden selv skal stå for den interne kvalitetskontrol eller dokumentationen på emnet er mangelfuldt. Dermed bliver emnet i den sidste ende væsentlige dyrere for kunden end den pris, som stod på ordrebekræftelsen.”

Konkurrencedygtig totaløkonomi
Derfor fokuserer man hos RIVAL på hele pakken fra kundens ordre kommer til RIVAL til emnet er i drift hos kunden eller deres kunder. ”Vi ved, at vi i dag er yderst konkurrencedygtige på totaløkonomien hos de kunder, som vælger at indgå rammeaftaler med os,” siger Carsten Tønnes. ”Her kan vi konkurrere med producenter i både Østeuropa og Fjernøsten.”

Gensidig investering
De kunder som indgår de forpligtende og længerevarende aftaler med RIVAL efterspørger netop RIVAL’s kompetencer og set-up inden for avanceret serieproduktion. I den slags aftaler går begge parter ind og investerer sammen i at udvikle og fintune det produktions-setup, som skal danne grundlag for produktionen af kundens emner hos RIVAL. ”Her går vi ofte i en nærmere dialog om kvalitetsmål, materialecertifikater, mål om leveringsevne, dokumentation, bod ved aftalebrud, NDA, kalenderfastsatte statusmøder, målerapporter og meget mere,” siger Carsten Tønnes.

Ruske lidt i traditionerne
”For vores kunder er det væsentligt, at de emner vi leverer, er klar til brug, når de ankommer til kunden. Det skal vi leve op til hver gang – og det kan vi,” fortsætter Carsten Tønnes. ”Der kan netop derfor være brug for at ruske lidt op i traditionerne i forholdet mellem indkøb og produktion i nogle virksomheder. Det er ikke altid hensigtsmæssigt at indkøb går efter den billigste pris, og produktionen efterfølgende risikerer at stå med en problemfyldt levering. Derfor opfordrer vi altid til at se på den totale økonomi og dermed få den bedste løsning på lang sigt. Det kan betale sig for langt de fleste virksomheder.”

RIVAL A/S
Svejstrupvej 23-25
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK46293819
P nummer: 1001879267

Kontaktperson

JB
Jette Bjerrehus
bjerrehus@cogni2.dk

Send til en kollega

0.046