23948sdkhjf
Del siden
Annonce

X-Rites farvedataformat (CxF3) anerkendes som industristandard

Ny ISO-standard sikrer stabil digital kommunikation, som er fundamental for alle farverelaterede arbejdsprocesser.

ISO-udvalg har til formål at harmonisere de tekniske specifikationer for produkter og ydelser, der effektiviserer de forskellige industrier, i dette tilfælde ved elektronisk kommunikation af farvedata i en global eller lokal farveforsyningskæde. Denne hensigt bakkes til fulde op af X-Rite og datterselskabet Pantone LLC, som derfor helt uden restriktioner har stillet deres teknik og viden til rådighed.

ISO TC130-udvalget som sætter de globale standarder for den grafiske industri, har netop anerkendt X-Rites CxF3 dataformat som ny standard for farvedataudveksling og -verifikation. Den nye standard, ISO 17972-1:2015, definerer et dataformat til elektronisk farve- og proceskontrol (og de tilknyttede metadata som er nødvendige for en korrekt fortolkning), der giver den grafiske industri en nøjagtig, effektiv metode til udveksling af farveinformationer på tværs af alle forsyningskæder.

Strenometers leverandør X-Rite Inc., som på verdensplan er førende inden for farvevidenskab og -teknologi, introducerede den første version af CxF tilbage i år 2000. Siden da har de fortsat med at investere i og forbedre specifikationen ved at udnytte den store viden de har akkumuleret via deres kontakt med en lang række forskellige brancher.

Korrekt og præcis farvekommunikation er afgørende for den grafiske industri, og CxF3 er en nøglefaktor for et mere effektivt workflow med færre kasseringer, hurtigere ekspeditionstider og en strømlinet kommunikation af farveinformation.

CxF3 (nu ISO CxF) sikrer en nøjagtig og effektiv udveksling af digitale standarder, målinger og metadata. Standardiseringen af formatet skaber en ramme for deling af farvedata på alle trin i arbejdsgangen – fra ejeren af brandet til produktionen. Mange virksomheder og produkter har allerede haft gavn af CxF3, og nu hvor det er en ISO-standard, vil mange flere kunne drage nytte af den i fremtiden. X-Rite har således ydet et værdifuldt bidrag til industrien ved at gøre denne vigtige specifikation tilgængelig som en åben standard.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717
P nummer: 1002395360

Kontaktperson

KG
Kim Graessler
kg@strenometer.dk

Send til en kollega

0.031