23948sdkhjf

Bliv klogere på CNC-maskiner lige her

Vi lever i en tid, hvor mange produktionsvirksomheder er afhængige af maskiner og teknologi. Denne afhængighed af maskiner og teknologi betyder, at man som virksomhedsejer er nødt til at være med på bølgen, hvis ikke man ønsker, at konkurrenterne skal overhale en og stjæle ens nuværende og potentielle kunder.

I de nedenstående afsnit vil du få et indblik i CNC-maskiner, og hvad disse maskiner kan hjælpe din virksomhed med. Du vil i den forbindelse blive præsenteret for, hvorfor kalibreringen ikke skal undervurderes. Kalibrering af CNC-maskiner kan være forskellen på dig og dine konkurrenters produkter.

Du vil yderligere blive introduceret for, hvorfor det er vigtigt, at du husker at vedligeholde din CNC-maskine, efter den har været i brug.

Hvad er en CNC-maskine?

CNC er først og fremmest en forkortelse for ’Computer Numerical Control’, hvilket på dansk betyder ’Computer Numerisk Kontrol’. En CNC-maskine er en maskine, der er tilkoblet en computer, hvor man kan fremstille forskellige dele i metal og andre hårde materialer.

I og med at maskinen er tilkoblet en computer, hvor man indsatser de respektive mål og værdier, kan man producere metaldele med præcis nøjagtighed, hvis CNC-maskinen er kalibreret korrekt. Det er derfor, at det er vigtigt, at du får kalibreret din maskine, så du ved, at den producerer de produkter, som du ønsker.

Den korrekte kalibrering gør det umulige muligt

En af de store fordele ved en CNC-maskine er dens evne til at fremstille komplekse dele i hårdt metal. Det kræver præcision og nøjagtighed at fremstille sådanne produkter. Det betyder, at den mindste kalibreringsfejl kan være forskellen på succes og fiasko.

Vedligeholdelse er essentielt

Ligesom med alt andet maskineri, er det essentielt, at man husker at rengøre og vedligeholde det. Vedligeholdelsen sørger for, at CNC-maskinen kan levere det produkt, du efterspørger.

Hvis ikke du husker at vedligeholde maskinen, er der ingen garanti for, at den kan forsætte med et levere på det niveau, den er i stand til, hvilket også kan betyde, at en cnc reparation skal i brug.

Det er penge, som man sagtens kunne bruge på noget andet.

Hvis der eksempelvis ligger rester af metal i maskinen, når du starter et nyt projekt, er det noget, som kan gå hen og forstyrre processen. Ikke nok med at det forstyrrer processen, så kan vedvarende snavs i maskineriet være medvirkende til, at maskinens levetid bliver minimeret, da den ikke bliver vedligeholdt, som den burde.

Send til en kollega

0.016