23948sdkhjf

Køb stål hos Tibnor

Artiklen er sponsoreret af Tibnor

Stål er et af de allermest betydningsfulde materialer i den moderne civilisation. Denne gruppe jernbaserede legeringer danner grundlaget for transportmidler til lands, til vands og i luften; infrastruktur som jernbaner og de typer broer, der har været fremherskende de seneste århundreder, kunne ikke bygges uden stål. I konstruktionsbranchen er det også blevet uundværligt, og utallige typer redskaber og værktøj laves i dag af stål.

Hvad er stål egentlig?

Stål er en legering af jern og kulstof, sidstnævnte i en vægtprocent på højst 2%. Og stålets omfattende og udbredte anvendelighed beror på flere faktorer: det er både hårdt og fleksibelt, og de to grundbestanddele, jern og kulstof, er to af de mest udbredte grundstoffer, der er tilgængelige på jordens overflade og øverste lag.

Till diverse formål iblandes jævnligt andre materialer, der tilfører andre egenskaber. Rustfrit stål er iblandet chrom og ofte nikkel. Tilsætning af wolfram og kobolt giver en type, der er modstandsdygtig over for høje temperaturer, og som hærder særlig godt. 

Mange forskellige typer stål hos Tibnor

Tibnor, en af de førende leverandører af stål i Skandinavien og Baltikum, sælger et bredt og omfattende udvalg af typer med diverse egenskaber:

  • Varmvalset og koldvalset: funktionelt kan de to typer bruges til samme formål; de adskiller sig primært fra deres overflade, som ved varmvalset er blågrå, mens koldvalset er glat og grå. Sidstnævnte kræver mere bearbejdning og er derfor ofte dyrere
  • Lavtlegeret – samlet legeringsmængde < 5%
  • Højtlegeret – samlet legeringsmængde > 5%
  • Ulegeret – samlet legeringsmængde < 1,5% (kulstofindholdet er typisk 0,8%)
  • Forzinket og galvaniseret, to typer overfladebehandling, som i en vis grad modstår rust
  • Rustfrit, legeret med nikkel og chrom
  • Syrefast, som derudover er tilsat molybdæn

Armeringsstål og armeringsnet indgår også i sortimentet, af flere typer og i forskellige dimensioner; det samme gør specialstål, som fremstilles ved omhyggeligt styrede og kontrollerede SBQ-processer (Special Bar Quality) og anvendes, hvor der stilles særlige krav.

Køb stål her hos Tibnor – du vil med stor sandsynlighed finde lige det, du skal bruge. Stålplader, -bjælker og -profiler, rør og skinner er blot nogle af de stålprodukter, Tibnor forhandler; og inden for de enkelte kategorier kan du vælge dimensioner, kvalitet, type og overflade. Desuden tilbyder Tibnor viderebearbejdning af forskellig art, som f.eks. sandblæsning, bukning og figurskæring.

Vil du vide mere om Tibnor og firmaets produkter og services: Se mere her. Tibnor sælger kun til virksomheder, men leverer til hele Norden og Baltikum.

Send til en kollega

0.016