23948sdkhjf

Trænger dit hus til et ansigtsløft? Læs mere om facaderenovation lige her

Ser din husfacade en smule slidt ud? Så er der heldigvis en masse som du kan gøre ved det. Disse ting kan du læse mere om i denne korte oversigt, hvor du bliver præsenteret for tre forskellige løsninger. 

Hvordan kommer jeg i gang?

Før du går i gang med renovation af din husfacade, skal du tjekke, om du får brug for et stillads. Hvis dit hus kun består af en stueetage, har du formentlig ikke brug for det. Men hvis dit hus består af mere end en etage, kan du have brug for Professionel opsætning af stillads i forbindelse med dit byggeprojekt. Ellers kan det hurtigt blive en stor udfordring at renovere facaden, da du ikke kan de øverste meter af facaden. Et stillads kan derudover give dig en sikker platform at arbejde på, hvilket mindsker chancen for at du falder og kommer slemt til skade.  

Maling

Måske kigger du en dag på din husfacade og tænker, at en anden farve ville klæde den bedre. Hvis facaden består af beton, er det forholdsvist enkelt at male det. Hvis facaden er mere porøs, er der nogle ting, som du bør tænke over. Jo ældre facaden er, jo mere porøs bliver den, hvilket kan resultere i, at malingen skaller af. For at undgå dette, kan du i stedet give facaden en omgang puds eller kalkning. Dette kan især være en god idé, hvis facaden allerede er kalket. Hvis den er det, skal du nemlig først fjerne kalklaget, før du kan begynde at male. 

Tyndpuds

Mange vil gerne have en væg, hvor man lige kan ane murstenene under et tyndt lag puds. Hvis du er en af dem, så er det slet ikke så svært at opnå. Du bør dog huske, at husmuren skal være helt tør - altså mere end et år gammelt – før du påfører et tyndt lag pus. 

Løse fuger

Over tid kan mørtelen imellem murstenene blive slidt væk af det danske vind og vejr. Det kan føre til, at husfacaden ser gammel og en smule faldefærdig ud. Heldigvis er det nemt og enkelt at fikse. Du behøver bare at smøre ny mørtel over hullerne og revnerne i mørtelen. Det er noget præcisionsarbejde og kræver derfor, at du kan komme meget tæt på. Derfor bør du overveje et stillads, hvis dit hus består af mere end én etage.

Send til en kollega

0.016