23948sdkhjf

Varmepumper er en populær varmeløsning

Med det klima vi har i Danmark, er det ofte nødvendigt at tænde for varmen i vores boliger. Det er koldt udenfor fra midten af efteråret til midten af foråret. Det gør, at vi tænder for varmen i boligen, så vi ikke fryser.

De fleste kan da også nikke genkendende til, at det kan være dyrt at varme sin bolig op, specielt hvis du har et større boligareal.

Metoden til at varme din bolig op kan være meget forskellig. Du kan varme din bolig op via oliefyr, træpillefyr, el eller den mest benyttede i de danske boliger - fjernvarme. Men der er en ny opvarmningsmetode på markedet, som har fået vokseværk ude i de danske hjem, nemlig varmepumper.

Hvad er varmepumpe?
En varmepumpe er, som mange af de andre løsninger på markedet, et produkt der opvarmer din bolig. Der findes et par forskellige varmepumper.

  • Jordvarmepumper
  • Luft til vand varmepumper
  • Luft til luft varmepumper

Det essentielle er, at de udnytter et af elementernes energi til at producere varme og varmt vand. Det er altså en alternativ varmekilde til de mere traditionelle.

Desuden kan en varmepumpe, afhængigt af hvor meget varme du bruger, være et billigere alternativ, end den varmekilde, du benytter nu. Nogle varmepumper af høj kvalitet vil ofte have en høj købspris, især jordvarmepumper. Dog vil det ofte være en god idé at investere i en af høj kvalitet, i det du på lang sigt vil kunne spare penge. Dette er fordi, at en varmepumpe ofte er billigere i drift end andre varmekilder.

Varmepumper er også blevet langt nemmere selv at betjene. Ofte vil der ved køb af nye varmepumper medfølge en fjernbetjening ligesom til en aircondition. Herfra kan du skrue op og ned for varmen i boligen.

Flere køber varmepumper
Ifølge Danmarks statistik, er varmepumper blevet mere populære end tidligere. Faktisk er interessen steget så meget, at der i de seneste fem år er sket en stigning på 92% indenfor brugen af varmepumper i Danmark. Varmepumper sår for omkring 4% af det samlede opvarmede areal i Danmark.

Der er dog en grund til at varmepumper bliver mere populære. Varmepumper er nemlig både et fornuftigt køb, hvis man kigger på det samfundsøkonomisk, og så er de faktisk også energieffektive.

DST-statistikken viser samtidigt, at i takt med at brugen af varmepumper stiger, så falder varmekilden oliefyr. Hvis væksten fortsætter, som lige nu, så ses det altså, at flere boliger i Danmark får varmepumper som varmekilde.

Send til en kollega

0.015