23948sdkhjf

5 tips til at reducere dit klimaaftryk

Annonce fra mcemballage.dk

Det er ikke noget nyt, at vi skal passe på den globale opvarmning og skære ned på udledningen af drivhusgasser. Det har forskere længe sagt. Alligevel har det været svært for mange at forstå. Måske fordi det ikke har været så tydeligt for os. Men det er det nu. For temperaturen stiger, og tørker, oversvømmelser og storme rammer dele af verden hårdere end nogensinde før.

Men hvad kan du selv helt konkret gøre? Hvis du gerne vil mindske dit klimaaftryk, så kommer der her 5 hurtige tips til, hvordan du kan mindske dit klimaaftryk.

Køb brugt og sælg dine ting

Det første råd er at sælge dit tøj og andre genstande, når du ikke selv bruger det mere. Det samme gælder, når du skal erhverve dig nye ting. For det at købe nyt er bare ikke godt for miljøet. Vi skal spare på ressourcerne. For at reducere miljøbelastningen er genbrug derfor oplagt. Der findes heldigvis et hav af genbrugsbutikker og også forskellige apps og tjenester, hvor du kan både sælge og købe brugt.

Skær ned på de stærke kemikalier i rengøringsmidlerne

Der er mange skadelige kemikalier i rengøringsmidler, som belaster miljøet, når det ender i kloakken. Og selvom det selvfølgelig er nødvendigt at gøre rent, så behøver der altså ikke være dødningehoveder og røde advarselstrekanter på produkterne for, at de kan rengøre dit hjem. Det er derfor også en forholdsvis nem post at skære ned på. Start med at reducere antallet og forbruget af rengøringsmidlerne, og investér så med tiden gerne i de produkter, der har det nordiske- eller europæiske svanemærke. 

Køb miljøvenlige emballage

Hvis du skal flytte, pakke dit loft sammen eller af en anden årsag skal bruge papkasser, bobleplast eller andet emballage, så findes der heldigvis et hav af gode alternativer, som er langt mere miljøvenligt. Så vælg miljøvenlig emballage, der er lavet af genbrugsmaterialer, består af mindre plastik eller er fremstillet således, at der er brugt mindre materiale i selve produktet. Det er bedst for planeten.

Sluk lyset og skru ned for varmen

Det næste tip er en ren win win. Her kan du nemlig både mindske dit klimaaftryk og spare en masse penge. Bare ved at skrue lidt på termostaten og huske at slukke for lyset, når du forlader et rum.

Skær ned på kødforbruget 

Vidste du, at animalske produkter og især oksekød, er en af de værste kilder til udledning af metangas? Og den næstmest farlige drivhusgas. Det er derfor en rigtig god idé at skære ned på dit kødforbrug. Og hvis der skal kød på bordet, så er det en god idé at vælge hvidt kød frem for rødt. Og allerhelst noget, som er produceret i lokalt.

Send til en kollega

0.015