23948sdkhjf

6 ting, du bør vide, når du sliber dit trægulv selv

Det er en stor opgave at slibe dit trægulv selv, og der er stor risiko for, at du laver fejl. Se her, hvilke ting du bør vide, før du kaster dig ud i at slibe dit trægulv på egen hånd.

Hvis du har mærker eller ridser i dit trægulv, kan det være en god idé at få det afslebet. Hos Nemovo er vi specialister i afslibning af gulve, og vi tilbyder gulvafslibning i København og resten af Sjælland. Måske har du mere lyst til at slibe det på egen hånd? Herunder får du en række ting, du skal være opmærksom på, når du kaster dig ud i at slibe dit trægulv selv.

#1: Hvordan ved du, at dit trægulv skal slibes?
Det er ikke alle trægulve, der behøver at blive slebet. I visse tilfælde kan du nøjes med at rengøre det. Du bør derfor kigge på dit gulv for at undersøge, hvor slidt det er. Hvis der eksempelvis er mærker og ridser i gulvet, kan det være en god idé at få det slebet. 

Er der dybe ridser i trægulvet, er det en god idé at få det afhøvlet først, da en gulvafslibning udelukkende opererer i de øverste millimeter af overfladen. Med en afhøvling er det muligt at nå dybere ned, så du kan rette eventuelle ujævnheder ud. 

Før du beslutter dig for, om dit gulv skal slibes, afhøvles eller ingen af delene, skal du finde ud af, om gulvet overhovedet kan tåle det. Hvis du har et laminatgulv, er det ikke muligt at slibe det. Samtidig bør du undersøge, hvor tykt dit trægulv er, for hvis det er blevet slebet mange gange, er det ikke sikkert, at det kan klare én til afslibning.

#2: Forbered dig grundigt, inden du sliber gulvet
Før du går i gang med at slibe gulvet, er det vigtigt, at du sikrer, at alle søm og skruer er dykket, så de ikke stikker op over gulvets overflade. Hvis de gør det, risikerer du, at du ødelægger slibemaskinen, hvilket kan blive en dyr fornøjelse. 

Du kan nemt leje en gulvslibemaskine i dit lokale byggemarked, men det er vigtigt, at du tjekker dem grundigt igennem, inden du går i gang. Det er eksempelvis vigtigt, at drivremmen ikke har skader, da det kan ødelægge gulvet.

#3: Sådan sikrer du en jævn og pæn gulvafslibning
Når du har tjekket, at udstyret fungerer, som det skal, er du i princippet klar til at slibe dit gulv. Det er vigtigt, at du anvender den rigtige teknik, så du er sikker på, at du opnår et ensartet resultat uden for mange udsvingninger. 

Det første, du skal gøre, er at anvende gulvslibemaskinen med den store gulvflade, uden du kommer for tæt på kanterne. Slib langs med træet, så der ikke kommer hakker i gulvet. Hvis dit gulv er skævt, kan du være nødt til at slibe diagonalt, hvis du vil have fat i træet. Det vil efterlade slibespor, som du kan fjerne, når du finsliber efterfølgende. 

Først sliber du gulvet med en grov kornstørrelse, hvorefter du sliber med en finere kornstørrelse. Kornstørrelsen afhænger af, hvilket gulv du har. Det kan være en god idé at forhøre dig, hvor du lejer slibemaskinen, hvis du er i tvivl.

#4: Undgå de typiske fejl
En stor del af det endelige resultat afhænger af, hvordan du sliber dit gulv. Hvis ikke du har styr på teknikken, risikerer du, at der kommer mærker i dit gulv eller du foretager skader på paneler og rør. Lakerer du dit gulv efterfølgende, kan du risikere, at det får rullestrøg, fordi du har puttet for meget lak på. 

Hvis du starter med en kornstørrelse, der er for fin, ender du med at polere dit trægulv i stedet for at slibe det. Herudover kan du risikere at lave valseriller i gulvet, hvis du styrer slibemaskinen med for hårde tag.

#5: Vælg behandling af gulvet
Når du har slebet dit trægulv, skal det efterbehandles. Den type, du vælger, har indflydelse på, hvordan dit gulv kommer til at se ud, samt hvor ofte det skal rengøres. Nogle typer af efterbehandling er mere slidstærke end andre, ligesom nogle kræver mere vedligeholdelse.

#6: Vær opmærksom på, at det kræver tålmodighed
Hvis du vil have succes med selv at slibe dit gulv, kræver det, at du har tålmodighed og kan holde tungen lige i munden. Der er mange ting, der kan gå galt, og det kan gå galt, hvis blot du er ukoncentreret i et lille øjeblik. 

I mange tilfælde kan det betale sig at hyre en professionel gulvsliber frem for at gå i gang på egen hånd, hvis ikke du føler dig sikker i det, du foretager dig. Hvis noget går galt, risikerer du, at du ødelægger dit gulv, hvorfor udgifterne til en gulvafslibning hos et professionelt gulvfirma i København er godt givet ud. 

Ønsker du at hyre en professionel til din gulvafslibning?
Det kan være uoverskueligt og besværligt at slibe et trægulv. Hvis du vil være sikret et godt resultat udført af fagmænd, kan du med fordel kontakte Nemovo ApS. Vi tilbyder gulvafslibning i Valby, Storkøbenhavn, og resten af Sjælland. 

Det er ganske uforpligtende at indhente et tilbud hos Nemovo ApS.

Send til en kollega

0.031