23948sdkhjf

Tjek om din bil er sikker at køre i

Biler bliver mere og mere sikre at køre i. En tommelfingerregel er, at jo nyere bilen er, jo mere sikker er den. Det er dog kun en tommelfingerregel. Der er nogen nye bil, der er mindre sikker end andre.

Hvorfor er nye biler mere sikre?
Biler er i dag blevet meget mere sikre end førhen. Det er de, fordi i dag laver man biler, der er meget stærke rundt om førerkabinen men svage i bagenden og forenden. Disse svage zoner kaldes kollisionszoner og absorberer energien ved sammenstød.

En 5-stjernet bil er både meget sikker og billigere
Euro NCAP tester sikkerheden i nye biler. Euro NCAP giver stjerner efter hvor sikker, at en bil er. En bil kan opnå 5 stjerner. Jo flere stjerner at en bil har fået, jo mere sikker er den.

Hver gang der kommer en ny model af en bil, så lader firmaet, der har lavet bilen den teste ved Euro NCAP for at se hvor sikker bilen er. Man kan som forbruger læse om hvor mange stjerner en bil har fået, og hvordan den har klaret sig på de forskellige områder. Man kan også se videoer med, hvad der sker med bilen, hvis den er i sammenstød. 

Hvis en bil har fået 5 stjerner, så får den rabat på registreringsafgiften. Noget andet, der giver rabat på registreringsafgiften er antal af airbags, antal af selestrammere og integrerede barnesæder.

Man kan også tjekke hvor sikre ”gamle” biler er. Man kan dermed tjekke hvor sikker ens egen bil er. Men hvis man står og vil købe en brugt bil, så kan man tjekke hvad den har fået af stjerner. Man kan blandt andet købe brugte og gode biler hos BilHandel. Hvis du leder efter et specifikt bilmærke, så kan du søge direkte efter mærke og model.

De mest sikre biler i 2018
I 2018 er der mange biler, der har fået 5 stjerner. De tre biler, der har klaret sig bedst i test er:

- Hyundai NEXO.

- Lexus ES.

- Mercedes-Benz A-Class.

Af andre biler, der har fået 5 stjerner kan der nævnes:

- Audi Q3.

- Volvo S60.

- Mazda 6.

- Ford Focus.

- Peugeot 508. 

Der er desværre to biler, der ikke har klaret sig særlig godt i Euro NCAP test om sikkerhed. Der er en bil, der har fået 0 stjerner. Og det er Fiat Panda.

Derefter kommer Jeep Wrangler med 1 stjerne. Og derfra begynder det at se lysere ud. Derefter er der kun biler med 3 stjerner og op.

Husk at tjekke en brugt bil før du køber den 
Inden du køber en brugt bil, så er det en god ide at tjekke bilen ud inde på Tjekbil.dk Her kan man se tidligere synsresultater, og hvornår den skal synes næste gang. Du kan også se, om der er restgæld i en bil. Inde på Tjekbil.dk kan man også se hvilke biler, der er efterlyst af politiet. Det kan fx være på grund af, at bilen er afmeldt. Så det er det en god ide at tjekke om en bil er efterlyst før, at man køber den.

 

 

Send til en kollega

0.033