23948sdkhjf

Når du skal skifte erhvervskøretøj

Er du akut nødt til at skifte bilen ud, så kan det være svært at gøre meget hurtigt – og til en fornuftig pris.

Hvis du arbejder inden for byggebranchen, og du er helt afhængig af at have et funktionsdygtigt køretøj, så er du fuldstændig på den, hvis dit køretøj en dag sætter ud. Især hvis du arbejder mere eller mindre freelance eller er selvstændig, så er du helt afhængig af, at dit køretøj fungerer.

Find en god brugt vogn
Er finanserne og tiden ikke lige til, at du anskaffer en spritny vogn, så er der heldigvis andre måder, du kan få dig en anden vogn på. Det kan ovenikøbet gå relativt stærkt, sådan at du snart kan passe dit arbejde igen.

Hvis du går ind på www.bilhandel.dk, så får du her en række brugte køretøjer, der er til salg. Der er både køretøjer til privat brug og nogle til erhvervsbrug. I dette udvalg kan du sandsynligvis finde dit næste køretøj. Det er klart billigere og hurtigere end at købe en helt ny.

Tjek bilens nummerplade
Finder du en vogn, som du gerne vil se lidt nærmere på, så kunne du tage at tjekke den ud, før du gør noget mere ved det.

Det er nemlig sådan, at du kan bruge vognens nummerplade til at finde nogle forskellige relevante oplysninger om vognen. Du kan for eksempel se informationer om: Synsrapporter, hvornår den skal synes igen, om der er noget gæld i den, om den er registreret for kilometerfusk, om den skulle være efterlyst af politiet og så videre.

Alle disse nummerplade oplysninger kan være meget interessante for dig at have, hvis du overvejer at købe den. Er der noget suspekt ved nogle af oplysningerne, kan du jo glæde dig over, at du ikke fik købt netop denne bil.

Når din nye vogn er i hus
Når du så endelig er godt kørende igen, så er du klar til at arbejde videre – eller til at byde ind på nogen jobs. De udbudte byggeopgaver kan du jo finde de steder, hvor du plejer. Der findes flere gode platforme til det.

Du kunne også tjekke et af byggeriets dagblade, Licitationen, der blandt meget andet også har indlæg om ledige jobs, projekter, udbud, kurser og så videre. Denne side kunne sagtens være noget for dig. I hvert fald er det både spændende og relevant for dig at følge med i, hvad der rører sig i branchen.

Husk at bogføre udgifterne
Som selvstændig er det selvfølgelig vigtigt, at du bogfører både indtægter og udgifter. Dit regnskab skal være i orden. For din egen skyld bør du huske at få bogført de udgifter, du har i forbindelse med købet af dit nye erhvervskøretøj.

Der kan ikke trækkes moms fra på brugte varer, men selve udgiften til bilen kan du trække fra i dit årsregnskab. Det er en ret væsentlig post at have med i regnskabet. Husk det, selv om der måske er længe til, du skal lave selvangivelse.

Det gælder selvfølgelig også den daglige drift, som brændstof, service, reparationer, forbedringer og så videre. Få gerne det hele med.

 

Send til en kollega

0.032