23948sdkhjf

Guide: Spar penge på elregningen

Her får du den fulde guide til hvordan du kan spare rigtig mange penge på din elregning.

Der kan være mange penge at spare på elregningen for den gennemsnitlige dansker – ofte mere end man regner med. Nedenfor kan du læse en række tips som kan bidrage til besparelser.

Gennemgå din el-aftale
Har du den optimale elaftale med din nuværende leverandør? Det kan anbefales at tjekke op på dit forbrug og overveje om en fast eller variabel elpris er den bedste løsning for dig. Du kan læse mere om variabel elpris her.

Beregn og sammenlign dit elforbrug
Tænk over hvor meget el du bruger derhjemme. Er det over gennemsnittet eller er det lige på grænsen? Ofte kan der være penge at spare her. De fleste forbrugere kan skære ned via belysning, computer, TV og mange andre steder i hjemmet. I nogle hjem står standby-tid faktisk for en stor procentdel af husstandens årlige elomkostninger.

Vælg hårde hvidevarer efter energivenlighed
Vi ved, at hvidevarer derhjemme kommer først, når vi taler om elregningen. Vidste du, at du kan vælge hårde hvidevarer med EU’s energimærker? De er mest energieffektive og giver dig faktisk mulighed for at spare mange penge. Faktisk står hårde hvidevarer for ca. 30% af en gennemsnitlig dansk husstands strømforbrug, så her kan der være mange penge at spare – særligt hvis man har meget gamle modeller stående.

Når hvidevarer er nævnt, er det også vigtigt at nedsætte vasketemperaturen på vaskemaskinen, og fylde maskinen op så meget som muligt.

Hæng vasketøjet og lad tørretumbleren være
Det er fantastisk så meget som man kan spare, ved at droppe tørretumbleren og hænge vasketøjet. Det er selvfølgelig ikke altid muligt, når det regner og drypper udenfor, men i så vidt omfang det er muligt, er det en god ide. Du kan gå en ekstra kilometer og hænge vasketøjet indenfor hvis du har plads – Eksempelvis i bryggers eller i stuen, hvis der er plads til det.

Sluk for lyset og skift til spare-pærer
Denne her har du hørt flere gange, men det er der god grund til. Du kan spare nemt ved at slukke for lyset i de værelser, som du ikke befinder dig i. Der er ingen grund til at have det tændt, hvis du ikke er i det rum, eller hvis dagslyset er nok i sig selv. Derudover kan du også skifte til spare-pærer fra glødepærer. Spare-pærer bruger kun en fjerdedel af strømmen og holder i meget længere tid.

Det anslås at ca. 13% af en husstands samlede eludgift går til belysning, så her kan der være meget at hente.

Send til en kollega

0.015