23948sdkhjf

Kemikaliesikkerhed

Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
Løbende optagelse

Kursus i kemikaliesikkerhed med udgangspunkt i bekendtgørelsen om arbejde med stoffer og materialer.

Når der er ansatte, der arbejder med eller kan blive udsat for farlige stoffer og materialer, skal der – ud over den “almindelige APV” - laves en særlig kemisk risikovurdering også kaldet "Kemisk APV". Oplysninger i leverandørens sikkerhedsdatablad for farlige stoffer og materialer skal inddrages i risikovurderingen.

Derudover er der krav til oplæringen og instruktionen, som skal ske, hvor der arbejdes med farlige stoffer og materialer, eller hvor der kan ske udsættelse for farlige stoffer i fx affald, lægemidler, kosmetik, foderstoffer og fødevarer, samt fx i brandrøg, dieseludstødningsgasser, slibe- og borestøv med respirabelt kvarts.

I dette kursus får deltageren den nødvendige grundviden om kemikalier, herunder hvad kemi er, hvilket lovgrundlag der gælder, faremærker, faresætninger, sikkerhedssætninger og signalord. Deltageren lærer endvidere om ansvarsfordeling, hvad der kan læses i et sikkerhedsdatablad (SDS), hvilke risici der er, hvad der skal indgå i en kemisk risikovurdering, forebyggelsesprincipperne, hvilke særlige stoffer der findes, brug af værnemidler og førstehjælp med kemiulykker.

Statistikker viser, at kursister gennemfører dette kursus på cirka 3 timer (+/- 15 minutter afhængig af hvor hurtig du er til at gennemgå modulerne).

Undervisningsadresse

E-learningskursusKontaktinformation
Kiwa Inspecta A/S

Kiwa Inspecta A/S
Stades Krog 6
2800 Kongens Lyngby
Danmark

Hanne Frost
Telefon: +45 70229770


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.172