23948sdkhjf

Livscyklusvurdering med LCAbyg

I alt DKK 4.800 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
7. oktober 2021

7. oktober 2021

Livscyklusvurdering (LCA) er en metode som i stigende grad bliver brugt til at vurdere potentielle miljøpåvirkninger og ressourceforbrug for produkter og ydelser i byggeriet.
LCA er en væsentlig del af vurderingen af bygningers miljømæssige bæredygtig­hed, idet materialevalg og designløsninger har en stor betydning i forhold til bygningers samlede miljøbelastning.

Øget fokus på klima, frivillige certificeringsordninger, flere krav om grønne indkøb og indførelse af frivillige bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet gør det stadig mere aktuelt for såvel bygherrer, rådgivere og entreprenører at benytte LCA i byggeriets tidlige faser eller ved renovering.

LCAbyg som er et program, der beregner bygningers miljøprofiler baseret på valg af forskellige materialer og konstruktionsprincipper.

På dette kursus lærer du at udføre LCA på byggeri ved at benytte programmet LCAbyg, så du kan foretage et optimalt valg mellem flere forskellige løsningsmuligheder for at optimere bygningers miljøprofil.

PÅ KURSET FÅR DU:
Introduktion til LCA principper
Gennemgang af programmet LCAbyg
Øvelser i brug af værktøjet, som belyser bygningens samlede miljøbelastning, materialernes betydning og hvorledes miljøprofilen kan forbedres.

 

UNDERVISERE:
Seniorforsker Harpa Birgisdottir, BUILD, Aalborg Universitet København

Videnskabelig assistent Emilie Brisson Jørgensen, BUILD, Aalborg Universitet København

Videnskabelig assistent og civilingeniør Buket Tozan, BUILD, Aalborg Universitet København  

Undervisningsadresse

BUILD, Aalborg Universitet København, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV

Send til en kollega

1.19