23948sdkhjf

El på maskiner (Kursuspakke med 15 % rabat)

I alt DKK 14.240 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
Løbende optagelse

Del l : Elektrisk udstyr på maskiner I (2 dage)

Maskindirektivets krav til installation af elektrisk udstyr på maskiner fremgår af standarden DS/EN 60204-1. Kurset omfatter anvendelsesområde og anbefalinger til, hvordan standarden kan og bør anvendes samt udarbejdelse af en fyldestgørende og korrekt specifikation af både el-tavler og udstyr samt forbindelser på selve maskinen.

På kurset ser vi på de vigtigste krav i standarden og på, hvordan de omsættes til praksis. Vi ser på de oftest sete fejl og på, hvornår andre standarder og regelsæt bør inddrages. Vi ser også på kortslutningsbeskyttelse, grundlæggende beskyttelse og beskyttelse mod fejl og kommer ind på opdeling af tavler, opdeling af maskin-/bygnings-el, krav til mærkning mv. Både dag 1 og 2 vil indeholde øvelser og veksle mellem teoretisk gennemgang, øvelser og diskussioner.

Kurset er målrettet el-kyndige, der arbejder med design og installation af el på maskiner, og som ønsker at gøre det korrekt efter den gældende basisstandard på området.

 

Del ll : Design af tavler til maskiner (1 dag)

På dette kursus gennemgås standarden DS/EN 61439-1/-2 for Lavspændingstavler med fokus på de væsentligste områder og problemer.

Kurset kommer også igennem forskellene mellem den gamle standard DS/EN 60439 (der blev ophævet i november 2014) og den nuværende DS/EN 61439 og ser på, hvilken betydning og konsekvens forskellene  kan få for tavlekonstruktion. Her vil vi se på den nye ansvarsfordeling mellem ‘den oprindelige fabrikant’ og tavlefabrikanten, og der vil blive gjort rede for mange af de øvrige ændringer, der er sket med overgangen fra DS/EN 60439-serien til DS/EN 61439-serien.

TS-DOK, Maskinsikkerhed ApS’ program til specifikation af tavler, udleveres.

Del lll : Elektrisk udstyr på maskiner II (2 dage)

Standarden DS/EN 60204-1 Elektrisk udstyr på maskiner er basisstandarden for design af sikker el på maskiner. Men for at kunne lave et komplet elektrisk design skal kravene i DS/EN 60204-1 suppleres med krav fra fx standarderne om nødstop, skærme, tvangskoblingsanordninger (lågekontakter), forhindring af utilsigtet start, fjernstyring/fjern-adgang, sikre styresystemer og evt. andre. På kurset gennemgås det, hvornår en bestemt standard skal bruges, hvorfor det er fordelagtigt, og hvor der ofte opstår problemer.

 

 

Undervisningsadresse

4.-5. maj, 26. maj og 15.-16. juni, Middelfart.

11.-12. oktober, 3. november og 16.,-17. november, MiddelfartKontaktinformation
Maskinsikkerhed ApS

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Danmark

Pernille Brøndum
Telefon: +45 22107895
Fax: +45 44473151


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.234