23948sdkhjf

Inddragelse af barnet, familien og netværket i sagsbehandlingen

Sælges
Stand
Ny
Undervisningsregion
Danmark
Periode(r)
12. december 2018

12. december 2018
Dit udbytte

Kurset giver dig øget viden og redskaber i praksisnære metoder, der styrker inddragelse af udsatte børn og unge og deres familier.

På kurset får du:

  • Kendskab til praksisnære inddragende metoder, der virker: Det inddragende netværksmøde og familierådslagning.
  • Viden om den lovgivningsmæssige ramme for inddragelse af barnet, den unge, familien og netværket - og hvad, der fremmer et godt samarbejde.
  • Indblik i relevant socialfaglig og forskningsbaseret viden om betydningen af inddragelse for barnet, dets familie og netværk.

Se alle kurser på boernekataloget.dk og læs mere på Socialstyrelsens hjemmeside.

Læs hele beskrivelsen Det faglige indhold

Kurset opdaterer dig på lovgrundlaget for inddragelse og præsenterer forskningsbaseret viden, der underbygger, hvorfor inddragelse er vigtig, betydningen for samarbejdet, samt hvad, der fremmer et godt samarbejde.

Derudover får du indblik i to effektfulde og evidensbaserede inddragende praksismetoder:

  • Det inddragende netværksmøde
  • Familierådslagning

Begge metoder lægger op til en aktiv og central rolle for familien og det private netværk, når der skal træffes beslutninger og aftaler vedrørende barnet eller den unge.

Der sættes fokus på erfaringerne med de to inddragende metoder.

Du får en kort gennemgang af metoderne, deres videngrundlag og struktur, målgruppe, effekt og centrale overvejelser omkring implementering.

Kursusleverandør er Seminarer.dk

Læs hele beskrivelsen

Alle medarbejdere, der beskæftiger sig med udsatte børn og unge, f.eks. sagsbehandlere, lærere og pædagoger på såvel det almene område som i dag- og døgnforanstaltninger, SSP- medarbejdere, sundhedsplejersker og psykologer.

Desuden vil kurset være relevant for gadeplansmedarbejdere, opsøgende klubmedarbejdere og medarbejdere fra den boligsociale indsats.

Undervisningsadresse

UC Sjælland, Parkvej 190, 4700 Næstved

Send til en kollega

0.372