23948sdkhjf

Nito A/S

NITO A/S - historie

Virksomheden blev etableret i 1896 i København af gørtler Valdemar Nielsen - under navnet Vald. Nielsens Metalvarefabrik. Virksomheden udviklede sig støt og roligt under familien Nielsens ejerskab frem til slutningen af 60erne.

På grund af pladsmangel, blev det besluttet at flytte fabrikken til mere tidssvarende lokaler i Haderslev. Her blev der i 1969-70 bygget en moderne fabrik, der fra starten var beregnet til industriel produktion. I denne periode begyndte de Originale NiTO koblinger at få en stadig stigende andel af virksomhedens omsætning.
Andre produkter fra denne periode var NIF gashaner, OPAL brusere, TOKANI drikkeventiler.

I forbindelse med et forestående generationsskifte i starten af 1980erne blev virksomheden overtaget af NKT A/S og blev derefter et fuldt ejet datterselskab i A/S Fisker & Nielsen (Nilfisk Gruppen). Under dette ejerskab blev navnet i 1985 ændret til Nitodan A/S. Dermed kom virksomhedens navn også til at afspejle hovedproduktet. I dag hedder firmaet NITO A/S

Som et led i ændrede strategier i NKT gruppen, blev virksomheden solgt fra i 1995. I dag ejes NITO A/S af Vikan A/S.

Den originale NiTO kobling blev udviklet på foranledning af en betydelig kunde, der havde hjembragt en lynkobling fra USA. Med udgangspunkt i virksomhedens ekspertise i messing forarbejdning, blev dette produkt forbedret på en række punkter og blev således starten på det brede sortiment af NiTO lynkoblinger.
Selve NiTO navnet opstod som en sammentrækning af sønnen Thorvald Nielsens navn.

Andre produktgrupper i NiTO sortimentet
NiTO er ikke kun lynkoblinger til vand, men også en række andre specialiserede kvalitetsprodukter. I dag producerer NITO et bredt program af lyn-koblinger, vandings- og spule-pistoler, samt systemløsninger til rengøring. Kvalitetsniveauet fra de Originale NiTO koblinger er naturligvis videreført i det øvrige program af NiTO produkter.

• NiTO Click
• NiTO Sikkerhedskoblinger
• NiTO Koblingssystem i rustfri.
• NiTO Højtrykskoblinger
• NiTO Clean skumudstyr til professionel rengøring
• NiTO MiniMix sæbedoseringssystemer
• NiTO Master serien med udstyr til den krævende private forbruger
• NiTO I & II spulepistoler


Fakta om Nito A/S

Adresse
Nito A/S
H C Ørstedsvej 4
6100 Haderslev

Region
Danmark
Syddanmark
Haderslev Kommune

Telefon: +45 74526363

Fax: +45 74532220

CVR nummer: DK55151628

P nummer: 1002028871

Ansatte: 16

Se hjemmeside Se regnskabsoplysninger

Kontaktpersoner

Martin Kragh
Stilling: Fabrikschef
Direkte telefon: +45 74526363

Send til en kollega

0.125