23948sdkhjf

Esab åbner globalt center for robotsvejsning

Med Esab Robotic Welding Center i Gøteborg vil Esab styrke sin position inden for robotsvejsning.
På verdensplan er salget af svejserobotter de seneste to år fordoblet. Under finanskrisen i 2008/2009 faldt det, men steg derefter hurtigt igen. Allerede i 2010 solgte man flere svejserobotter end i 2008, og derefter er udviklingen steget kraftigt.

– Vores nye robotcenter er et forum for alle, der arbejder med robotsvejsning. Her knytter vi robotproducenter, svejsere og metodeudviklere sammen med vores egen forskning og udvikling, siger Patric Hed, global robotics manager.

Kompetencecenter
I centret er der fem fuldt udstyrede arbejdsstationer med svejserobotter fra ABB, Fanuc og Motoman. Lige ved siden af ligger Esab Global Technology Center, og på den anden side af vejen ligger Esab Welding Process Center, der tilsammen har yderligere tre robotstyrede arbejdsstationer. Næste skridt er at opføre lignende centre flere steder i Nord- og Sydamerika.

– Dette giver os utroligt store og frem for alt samlede ressourcer inden for robotsvejsning. Vi får bedre muligheder for at teste vores produkter i robotter i nærheden samt udvikle integreringen af svejseudstyr og robot, siger Patric Hed.

Robotcentret i Gøteborg har til opgave at opbygge og sprede kompetence i koncernen. Det bruges til intern og ekstern uddannelse samt fungerer som et showroom og democenter, hvor kunder også kan testsvejse deres egne produkter og videreudvikle deres processer.

Kraftig udvikling i Kina
Patric Hed kommer fra robotindustrien, og han har oplevet de seneste års eksplosive udvikling inden for robotsvejsning.

– Den største udvikling sker i Kina. Dér robotiserer industrien kraftigt for at leve op til kundernes stigende kvalitetskrav, men også fordi der er mangel på kvalificerede svejsere. Bevægeligheden er stor, og virksomhederne slås om de dygtigste. USA og Europa har oplevet en tilsvarende udvikling, men den har strakt sig over en længere periode, og tempoet har været knapt så højt, siger han.

Indtil nu er kun det mest avancerede svejseudstyr blevet brugt til robotsvejsning. Det skyldes, at de mest krævende brugere i fx bilindustrien var blandt de første til at indføre robotstyring. Når nu stadig flere både små og store industrier robotiserer, stiger behovet for robotsvejsning også for mindre krævende opgaver.
Læs mere om: esab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093