23948sdkhjf

Danske fællesstand på finsk underleverandørmesse

Center for Underleverandører ser et uudnyttet potentiale på det finske marked og står bag en dansk fællesstand på Alihankinta-messen.
Fælles eksportfremstød skal sikre danske underleverandører større andel af det finske marked.
CFU arrangerer i samarbejde med handelsafdelingen ved Den danske Ambassade i Helsingfors og Eksportrådet en dansk fællesstand med plads til 12 virksomheder på Finlands vigtigste underleverandørmesse Alihankinta 2013, der finder sted fra 24.-26. september i Tampere.

- Finlands industri minder på mange måder om den svenske industri, som udgør det største eksportmarked for danske underleverandører. Alligevel er dansk eksport af underleverandørydelser stærkt begrænset til det finske marked – danske underleverandører har indtil nu simpelthen ikke fået ”lukket op” for dette potentielt, lovende eksportmarked, fortæller partner i CFU Knud Hareskov, og tilføjer at der i lighed med det norske og svenske marked ikke er etableret tilstrækkeligt tætte og varige relationer. Det er et forhold, som muligvis skyldes gamle fordomme om, at kommunikationen kan være vanskelig med finske virksomheder, hvilket intet har på sig mere. Langt de fleste finner taler udmærket engelsk, mindst på niveau med ansatte i danske virksomheder.

- Danske underleverandører har stærkt behov for nye geografiske markeder, såfremt deres kapacitet på højt specialiseret teknisk niveau skal udnyttes og forrentes optimalt, forsætter Knud Hareskov, der mener at det finske marked er et oplagt nærmarked.

CFU har igennem de sidste ni år arrangeret mange fælles eksportfremstød for underleverandører og har som følge heraf stor erfaring med etablering af fællesstande og samarbejde med såvel ambassadernes handelsafdelinger og Eksportrådet.

I forbindelse med fremstødet tager ambassaden og CFU sig af alt det praktiske med leje og opbygning af standen, kontakt til potentielle kunder, invitationer osv. Virksomhederne skal udelukkende møde op med de produkter, de ønsker at udstille, brochurer på engelsk, og en masse energi, optimisme og godt humør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078