23948sdkhjf

Svejsemaskine med navn og hængelås

Direktøren er så glad for nye svejsemaskiner, at hver medarbejder har fået sin egen personlige maskine at passe på.
40 gamle KME-offshore svejsemaskiner kunne ikke gøre det og klare arbejdsbyrden alene, da Nicon Industries i Frederikshavn for nylig fik nye, store ordrer og havde brug for mere kapacitet.

- Vi overvejede en hovedreparation af dem alle sammen. Men de gamle var for dyre i drift, ikke mindst når der sammenlignes med en investering i nye maskiner, siger Anders Hecht-Pedersen, administrerende direktør i Nicon Industries.

Han købte derfor 20 nye Sigma 500-offshore svejsemaskiner fra Migatronic. De blev leveret med en MWF 50 Yard unit trådboks til fem kilo rørtråd, fordi svejsemaskinerne hos Nicon bliver flyttet meget rundt fra hal til hal. Miljødelen spillede også en rolle for valget af Sigma 500.

- Vi sparer allerede nu både i tid og reparationer. Men især strømforbruget er afgørende for os. Nicon Industries bruger strøm for 600.000 kr. om året, og det meste går til svejsning. Med Sigma 500 sparer vi mindst 40.000 kr. Alene i standbyforbrug er der 7.000 KW timer at hente. Og under selve svejsningen kan vi hente en besparelse på 5 procent, siger Anders Hecht-Pedersen.

- Skrotningsdelen skal man heller ikke glemme. Sigma-maskiner indeholder ikke bly, så de kan skrottes med bedre samvittighed, når den tid kommer.

Hver medarbejder fik egen svejsemaskine
Som noget helt nyt besluttede direktøren, at hver enkelt medarbejder skulle have sin helt egen personlige svejsemaskine med navneskilt og hængelås.

- Det gjorde en kæmpe forskel. Der er kommet personligt ejerskab til sådan et stykke værktøj, som blev modtaget med stor glæde i stedet for skepsis. Det er sjovt at se dem stå og pakke sådan en maskine omhyggeligt ned med kæder og hængelås hver dag, siger Anders Hecht-Pedersen.

Han er selv smed og havde engang sit eget, personlige værktøj.

- Jeg var meget omhyggelig med det. Ingen skulle røre det, og jeg var også hurtigst i gang med akkordarbejdet. Det er et spørgsmål om at arbejde smart. Vi skal jo ikke bare knokle, men også arbejde med hovedet. Med den her løsning får vi også et bedre overblik over de forskellige typer slitage på en svejsemaskine, og hvad man kan gøre for at forebygge slitagen - uden at det skal virke som en kontrol.

Det personlige ejerskab er en dyrere løsning her og nu, fordi maskinerne ikke må bruges af flere – heller ikke hvis det en dag ligger lige for, og ”ejeren” ikke selv er på arbejde.

- Men jeg er overbevist om, at der er gevinst på produktion og effektivitet på længere sigt, siger Nicon-direktøren.

Frederikshavner-virksomheden bygger og monterer tunge stål- og aluminiumskonstruktioner til skrog, skibssektioner og strukturer indenfor offshore- og vindmølleindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109