23948sdkhjf

Rådgivning giver flere ordrer til Hydra-Comp

Skive-virksomheden oplever en stigning i antallet af rådgivningsprojekter - især i forbindelse med konstruktion af specialmaskiner.
Maskinbyggere efterspørger i stigende grad konkrete vurderinger af deres projekter, før produktionen sættes i gang. Det skyldes en øget bevidsthed om omkostningerne, både til produktion af prototypen, og det efterfølgende løbende behov for komponenter. Det har givet ekstra travlhed hos produktions- og handelsvirksomheden Hydra-Comp. Direktør Jørgen Jacobsen fortæller:

- Vi har en tæt dialog med alle vores kunder om, hvilke dele de skal bruge til deres maskiner, og i mange tilfælde kan vi foreslå en mere hensigtsmæssig løsning, end den de selv havde i tankerne. Det er dog først indenfor det sidste års tid, at vi er blevet involveret meget tidligt i processen, når det gælder ny-konstruktion af specialmaskiner. Vi er ikke rådgivende ingeniører, men vi kan give en meget konkret vurdering af styrker og svagheder i forbindelse med opbygningen af maskinerne, siger Jørgen Jacobsen.

Giver bonus på langt sigt
Han ser det som en naturlig del af arbejdet, at involvere sig i de projekter, virksomheden bliver forelagt. Det giver kunden en tryghed, at tegningerne har været forbi dem, der skal levere vitale maskindele. Det udmønter sig dog også tit i en del interessetimer, der ikke er til faktura. Jørgen Jacobsen forklarer:

- Vi betragter det som en investering i det fremtidige samarbejde. I flere tilfælde har vi faktisk været med til møde hos andre af kundens leverandører. Typisk kan vi udpege nogle punkter, der kan volde problemer i fremtiden, men som kan elimineres ved hjælp af en mindre modificering i tegningerne.

Hydra-Comp er involveret i projekter, der spænder fra udvikling af maskiner til pakning af juletræer til konstruktion af husstandsvindmøller. Fællesnævneren er ikke bare salg af hydraulikcylindere, motorer eller pumper, men også en tillid som Jørgen Jacobsen kan bruge fremadrettet.

- Flere af projekterne ser ud til at ende i en decideret serieproduktion, og det giver et godt flow i vores ordrebeholdning. Samtidig er vi overbeviste om, at hvis vi gør vores arbejde tilfredsstillende, tænker kunderne igen på os, når de skal i gang med det næste projekt, slutter Jørgen Jacobsen.

Om Hydra-Comp
Hydra-Comp blev grundlagt i 2001 som en produktions- og handelsvirksomhed. Virksomheden er i dag en moderne maskinfabrik med speciale i konstruktion, ny-fremstilling og reparation af alle former for hydraulikcylindre til kunder i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Hydra-Comp er ejet af Jørgen Jacobsen og Ole Thomsen og udgøres p.t. af 19 medarbejdere.

Hydra-Comp tilbyder desuden et bredt program i enkelt- og dobbeltvirkende hydrauliske cylindre. Virksomheden har agentur for blandt andet Penta, Contarini og PZB og leverer skræddersyede løsninger til entreprenør-, landbrugs-, industri- og transportbranchen. Foruden salg af pumper, motorer og ventiler yder virksomheden også service til sine lokale kunder på stedet. Hydra-Comp ligger på Bjørnevej i Skive.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094