23948sdkhjf

Vindindustrien mangler kvalificeret arbejdskraft

Den europæiske vindkraftindustri mangler kvalificeret arbejdskraft. Der er brug for over 5.000 flere ansatte pr. år.
Den europæiske vindkraftindustri står over for en alvorlig mangel på kvalificeret arbejdskraft på omkring 5.500 kvalificerede medarbejdere om året. Antallet kan stige til 18.000 i 2030 - næsten 5 procent af den samlede arbejdsstyrke i vindindustrien - hvis antallet af egnede medarbejdere ikke stiger. Det oplyser TP Wind i en ny rapport.

Advarslen kommer i en rapport, der bliver offentliggjort af TP Wind. Rapporten er baseret på forskning udført af konsulentfirmaet GL Garrad Hassan.

- I en tid med stigende arbejdsløshed giver det ingen mening, at vindmølleindustrien ikke kan finde de dygtige medarbejdere, som er livsnødvendige for industrien, kommenterer Jacopo Moccia, chef for Policy Analysis ved European Wind Energy Association.

- Der er en reel risiko for en mangel på kvalificeret arbejdskraft. Langt over halvdelen af den manglende nye arbejdskraft i 2030 vil være indenfor drift og vedligehold. Ingeniører er en alvorlig mangelvare, og problemet vil kunne blive langt værre, hvis ikke der gribes ind, siger Andrew Garrad, formand for GL Garrad Hassan.

- Der skal opbygges målrettede kurser, og antallet af kandidater fra disse kurser skal stige. På den måde kan sektoren få opfyldt sit personalebehov og fortsætte med at skabe arbejdspladser og indtægter i dagens hårde økonomiske klima, siger Henning Kruse, formand for TP Wind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078