23948sdkhjf

Kinesere sætter skub i Passat Energi

En kinesisk partner skal udvide markedet og sikre ordrer til den midtjyske producent af fyringsanlæg. Samarbejdet ventes at skabe flere arbejdspladser i det midtjyske.
Et helt tilfældigt møde mellem kinesiske Xunda og Passat Energi for et års tid siden er nu endt i et 50:50 partnerskab. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

De to brødre Niels Martin og Kent Christensen er overbeviste om, at der er et stort marked i vente. Kineserne er nemlig godt klar over, at de kommer til at gøre noget ved deres enorme CO2-udslip i fremtiden. Og med Xunda i ryggen bliver det noget nemmere at få en bid af kagen, mener de to brødre.

- Xunda er en stor spiller, og vi er enige om, at det er kvalitet, vi satser på. Så nu har vi et 50:50 selskab, som kører ok. Vi har lige stor ejerandel, fordi vi skal samarbejde, siger direktør Niels Martin Christensen til avisen.

Vil udvide i det midtjyske
Passat Energi har i forbindelse med det kinesiske samarbejde skiftet navn til Passat Energy. Direktøren forklarer videre, at en del af produktionen fremadrettet kommer til at foregå i Kina. Han pointerer dog over for avisen, at der fortsat skal være produktion, salg, service, projektorganisation m.m. i Danmark og i takt med, at det nye samarbejde åbner for flere markeder, bliver der udvidet i det midtjyske.

De to brødre ændrede i 2011 selskabsstrukturen i deres aktiviteter, der ud over Passat Energi Holding omfatter Vorning Maskinfabrik, Thermo Service i Hobro samt VMF Trading. Alt blev samlet i Vorning Holding, der i 2011 havde en balance på 62 mio. kr., en egenkapital på 10 mio. kr. og underskud på små 5 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078