23948sdkhjf

Grundfos overtager Højteknologifond-projekt

Pumpeproducenten fortsætter sammen med samarbejdspartneren Unisensor kommercialiseringen af en teknologi, der kan afsløre parasitter i drikkevand.
Sensorteknologien er udviklet i samarbejde mellem Grundfos, Unisensor, DTU og Københavns Universitet, og projektet er nu, efter en treårig periode med støtte fra Højteknologifonden, blevet overtaget af Grundfos og Unisensor. Det skriver Ingeniøren.

Formålet med projektet har været at udvikle en metode, der gør det muligt at overvåge drikkevandet og hurtigt kunne påvise parasitter selv i små mængder.

Del af vision
Hos Grundfos ser man store muligheder i teknologien – især fordi mange lande baserer deres drikkevandsressourcer på overfladevand, hvor der forekommer flere urenheder end i fx dansk grundvand.

- Sensoren, som er baseret på patenteret teknologi ejet af Grundfos og Unisensor, kan placeres forskellige steder i rensningsprocesser eller i distributionssystemer, hvor sensorerne kan registrere en eventuel forekomst af parasitterne, så forureningen kan inddæmmes. Den vigtigste parameter for os har været, at man skulle kunne detektere små koncentrationer hurtigt nok til at kunne slå alarm, inden folk bliver syge, siger Ebbe Kruse Vestergaard, der er forskningschef hos Grundfos, til Ingeniøren.

For Grundfos er der tale om en strategisk satsning. Koncernen har en vision om ikke blot at tilbyde teknologi, der kan transportere vand, men også sikre den rette kvalitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109