23948sdkhjf

Vestas-boss kendte til skandaleprojekt

Vestas’ topchef kendte til det projekt, som ellers er grundlaget for, at Vestas for få måneder siden valgte at ophæve sin tidligere finansdirektørs fratrædelsesordning.
Det viser mails og dokumenter, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

I begyndelsen af oktober meddelte Vestas, at koncernen havde valgt at ophæve tidligere koncernøkonomidirektør Henrik Nørremarks fratrædelsesordning.

- Baggrunden for dette usædvanlige skridt er, at Vestas’ ledelse er blevet opmærksom på to aftaler i Indien indgået af Henrik Nørremark på vegne af Vestas i efteråret 2011, som hverken bestyrelse eller koncernchef kendte til. Aftalerne synes indgået i strid med selskabets interne tegningsregler og selskabets interesser, skrev Vestas dengang i en pressemeddelelse.

Læs også: Vestas ophæver tidligere økonomidirektørs fratrædelsesordning

Men ifølge Ekstra Bladet er der ikke hold i den forklaring. Avisen kan nemlig dokumentere, at Ditlev Engel og flere andre top-folk i Vestas havde kendskab til det såkaldte ”Project Dragon”, som aftalerne omhandlede.

- Hej Ditlev. Inden nytår skulle vi gerne have disse møller snurrende på et projekt i Rajastan i Indien. De bedste. Henrik, skrev Henrik Nørremark ifølge Ekstra Bladet i en mail til Ditlev Engel 20. september 2011.

De mange dokumenter, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, er en del af det svarskrift, som Vestas' advokat Anne Birgitte Gammeljord har sendt til Retten i Århus som en reaktion på, at Henrik Nørremark valgte at stævne Vestas for at få sin fratrædelsesordning. Det skriver Ekstra Bladet.

Project Dragon
Essensen i hele miseren omkring det nu omdiskuterede Project Dragon er, at Vestas via partneren RRB i Indien skulle indkøbe en række af de værste konkurrenters møller for at se, hvordan de var lavet. Projektet stod til at påføre koncernen et tab på mindst 30 mio. kr., skriver Ekstra Bladet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203