23948sdkhjf

Vellykket turnaround hos LJ Maskinteknik

Siden finanskrisen har Egtved-virksomheden arbejdet hårdt for at få bundlinjen på ret køl – nu ser det ud til at lykkes.
Det betaler sig at kæmpe! Sådan lyder konklusionen hos LJ Maskinteknik, her hvor 2012 går på held, og hvor året ser ud til at blive det bedste i virksomhedens historie.

I slutningen af 2008, da de finansielle investorer var nervøse, kom LJ Maskinteknik ellers ud i et økonomisk stormvejr, ligesom mange andre maskinfabrikker i Danmark. Årene efter blev en lang og sej kamp for at få skuden vendt, og i stedet for at køre i tomgang blev den stille periode brugt på at implementere Lean, på at optimere arbejdsgange og på at gennemgå alle omkostninger for at finde besparelser.

Den medicin hjalp. I januar 2010 begyndte der så småt at være lidt bevægelse på markederne igen, og derfor satsede LJ Maskinteknik målrettet ved at ansætte en salgskonsulent. I slutningen af 2011 kunne resultatet af dette tiltag ses i form af begyndende overskud og fulde ordrebøger.

I år kan succesen for alvor aflæses. Virksomhedens omsætning ser ud til at ende på 14,5 mio. kr., hvilket er 20 procent højere end budgetteret, og overskuddet ventes at lande på den gode side af 1 mio. kr.

- Da virksomheden nu er blevet trimmet, forventer vi, at indtjeningen i de kommende år kan holdes på et højt niveau, og LJ Maskikteknik A/S ser igen lysere på fremtiden, siger produktionsplanlægger Henrik Schielstrup.

Under krisen havde LJ Maskinteknik otte ansatte – det tal er nu steget til 15.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095