23948sdkhjf

Jyden Bur på opkøb

AP Company, der er datterselskab af Gråkjær, kommer på nye hænder fra årsskiftet. To af branchens store spillere, Gråkjær og Jyden Bur, har indgået aftale om ejerskifte.
Gråkjær har valgt at frasælge AP Company for at koncentrere sig om virksomhedens kerneydelse; at opføre totalentreprise til animalsk produktion. Gennem de sidste fire år har Gråkjær udviklet og optimeret på AP Companys produkter og services indenfor inventar til svinebranchen, hvilket betyder at der i dag er positiv drift og stor ordregennemgang.

- Vi har med succes etableret en produktion og en logistik, der betyder, at AP Company kan levere et samlet projekt direkte fra fabrikken i Kina ud til svinestalden, siger Jan Larsen, administrerende direktør i Gråkjær-koncernen.

- Derfor står vi i dag med et velfungerende koncept, der nyder stor respekt rundt om i Europa. Vi vælger at sælge AP Company til Jyden Bur, for at vi kan koncentrere os om kerneforretningen gennem snart 40 år - nemlig at opføre byggerier i totalentreprise. Vi er yderst tilfredse med aftalen med Jyden Bur, så forretningen fortsat vil være på danske hænder, fortsætter han.

God synergi i virksomhedsopkøb
Tidspunktet for overtagelsen hænger godt sammen med Jyden Burs stigende fokus på eksportmarkedet, hvorved opkøbet af AP Company kan komplementere Jyden Bur på produkter og løsninger til forskellige kundesegmenter. Overtagelsen af AP Company understøtter et udvidet sortiment med et standardiseret koncept til eksportmarkederne.

- Det brand, som AP Company i dag står for, passer perfekt ind i vores strategi om vækst på markeder uden for Danmark, kommenterer Jens Agergaard, administrerende direktør i Jyden Bur.

- Det produktprogram, som gennem de sidste år er opbygget, er imponerende bredt og af høj kvalitet. Dertil skal lægges en logistikfunktion, der vil supplere den - vi har i forvejen - på en måde, så vi bliver yderst konkurrencedygtige gennem hele processen fra fabrik til montage i stalden. Så da muligheden for at overtage virksomheden nu byder sig, så ser vi det som en styrkelse af Jyden Burs kompetencer på markedet. Det vil være til gavn for branchen, at denne konsolidering sker nu, afrunder Jens Agergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094