23948sdkhjf

Scandinavian Brake Systems divisionerer

Bremse-koncernen splitter sin virksomhed op i tre selvstædige forretningsområder.
Baggrunden for beslutningen er, at SBS’ bestyrelse i de kommende år imødeser betydelig usikkerhed og store forandringer i den globale økonomi.

- Finanskrisen og den generelle udvikling i verdens store økonomier i USA, Kina og Europa vil påvirke det generelle forretningsklima for SBS-koncernen. Konsekvenserne vil blandt andet være skærpet konkurrence som følge af overkapacitet, ændrede distributionsstrukturer som følge af behov for hurtigere distribution og nedbringelse af distributørernes arbejdskapital samt accelererende strukturrationaliseringer og konsolideringer på både kunde- og udbydersiden som følge af opkøb og fusioner, skriver Scandinavian Brake Systems i en fondsbørsmeddelelse.

Tre selvstændige forretningsområder
SBS-ledelsen vurderer, at markedsudviklingen vil kræve en yderligere fokusering og optimering af koncernens forretningsområder, og derfor deles den i fremtiden op i tre forretningsområder; SBS Automotive, SBS Friction og Notox.

SBS Automotive kommer til at omfatte koncernens aktiviteter inden for autoområdet, primært renovering af bremsecalipre samt sourcing, færdiggørelse og distribution af bremsedele og relaterede sliddele til biler.

SBS Friction omfatter koncernens aktiviteter inden for udvikling, produktion og salg af friktionsteknologiske produkter til motorcykler, vindmøller og en række specialområder.

Sidst men ikke mindst kommer Notox til at omfatte produktion af dieselpartikelfiltre på underleverandørbasis med hovedkontor og produktion i Svendborg. Koncernledelse, økonomi og øvrige koncernrelaterede specialfunktioner vil ligeledes blive placeret i Svendborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098