23948sdkhjf

Nyt induktionsudstyr hos Blue Wave

Haderslev-virksomheden har i forbindelse en modernisering af produktionsudstyret installeret nyt induktionsudstyr af typen Minac 18/25 fra EFD Induction.
Minac-induktionsudstyret anvendes til opvarmning af emner i rustfri stål til smedetemperatur før varmformning. Emnerne, eksempelvis sjækler, øje- og gaffelterminaler i forskellige dimensioner, opvarmes typisk til ca. 1.100 grader for at give dem en austenittisk struktur således, at de efterfølgende kan varmformes til den ønskede facon i en smedepresse.

- I forhold til vores gamle induktionsgeneratorer er det nye udstyr fra EFD Induction meget hurtigt og effektivt. Opvarmningstiden er blevet væsentligt reduceret samtidig med, at der kan opvarmes større emner. Og alt endda med et mindre energiforbrug til følge, udtaler Helmer Knudsen, produktionsansvarlig hos Blue Wave.

Stor ensartethed
Minac-seriens indbyggede automatiske matchning sikrer maksimal energioverførsel til emnet i hele opvarmningsforløbet. Det betyder kortere opvarmningstider og reduceret energiforbrug.

- En yderligere bonus er Minac-seriens høje repeterbarhed. Den giver en stor ensartethed i opvarmningen og er derfor en medvirkende årsag til den høje kvalitet i det færdige produkt, supplerer Allan Klostergaard, area sales manager i EFD Induction.

Blue Wave har i mere end 80 år leveret monteringsdele, primært i rustfri stål, til marine-, arkitektur- og industrisektoren, og er en af de tre største leverandører på verdensmarkedet. Monteringsdelene fremstilles af et team bestående af 30 medarbejdere på fabrikken i Haderslev.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094