23948sdkhjf

Også industrien ser nu sort på fremtiden

Forventningerne til produktion og beskæftigelse inden for industrisektoren er faldet markant i oktober måned. For detail- og servicebranchen er de stort set uændret, mens byggeriet fortsat ser negativt på fremtiden. Først i 2013 bliver der fremgang, mener DI.
Det er især svag efterspørgsel, der sender erhvervstilliden ned under frysepunktet. Erhvervstilliden i serviceerhvervene, byggeriet og industrien er nu alle negative, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Markant dyk i fremstillingsindustrien
- Erhvervslivets negative forventninger peger på en faldende aktivitet i de kommende måneder, siger chefkonsulent Allan Sørensen, DI.

Fremstillingsindustrien oplever det mest markante dyk i forventningerne. Ordrebeholdningen er lavere end normalt, der produceres til lager, og forventningerne til produktionen i de kommende måneder er negative.

Fremgang i 2013
- Efterspørgslen er svag, både den hjemlige efterspørgsel og den fra de nære eksportmarkeder, hvilket betyder, at det er svært for virksomhederne at hente nye ordrer hjem, forklarer DI’s chefkonsulent.

Han henviser til DI’s nye prognose.

- Her forventer vi samlet økonomisk tilbagegang i sidste halvdel af 2012, og vi skal ind i 2013, før der igen vil være fremgang, lyder meldingen fra Allan Sørensen.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094