23948sdkhjf

Fynboer vil lave markedets mest effektive energiløsninger

Et generationsskifte har skabt store forandringer og øget fokus på optimering af energiløsninger hos Exodraft

Selvom Exodraft ikke fylder deres over 8.000 kvadratmeter store lokaler i Langeskov ud endnu, står lokalernes størrelse fuldt på mål med virksomhedens ambitioner.

- Vi vil være markedets mest effektive og troværdige inden for optimering af energiløsninger, fastslår direktør Anders Haugaard over for Fyens.dk.

Exodraft fremstiller blandt andet røgsugere og løsninger til genvinding af varme, mens man de seneste år også har opkøbt en række køle- og varmepumpevirksomheder.

Anders Haugaard tiltrådte som direktør i virksomheden i 2021 - samme år, som man flyttede til Langeskov. Han fortæller, at virksomheden siden har undergået en stor forandring, hvor det især er det øgede fokus på bæredygtige energiløsninger, der har sat dagsordenen.

2023 har i øvrigt budt på virksomhedens største varmepumpeprojekt nogensinde, da man indgik en aftale om at levere en 22 megawatt varmepumpe til et nyt biomasseanlæg hos Silkeborg Forsyning. 

Anders Haugaard ser også et stort potentiale i at forholde sig teknologisk til problemet med de mange brændeovne, der står rundt om i danskernes stuer. Han vil forsøge at gøre fyring med fast brændsel så bæredygtigt som muligt.

Derfor har virksomheden udviklet et elektrostatisk partikelfilter, der skal sidde som sidste led på skorstenen, hvorfra det vil fjerne de potentielt sundhedsskadelige partikler.

Originalartikel: https://fyens.dk/erhverv/roegsuger-virksomhed-har-store-ambitioner-vil-bidrage-til-co2-neutral-fremtid

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078