23948sdkhjf

Nye medejere: Producent af stålskabe sætter holdet til yderligere vækst

Cabinet System leverer fra et nybygget domicil i Fårup ved Randers el- og fiberskabe. Siden 2008 har virksomheden været drevet af parret Kai Hoffmann og Diana Hjelmager, der overtog en skabsproduktion ved et management buyout, og nu er de klar til næste fase af selskabets udvikling.

- Vi har nået en størrelse, hvor vi som ejerledere skal dække et meget komplekst og bredt spektrum af ledelsesopgaver, og vi ser et behov for at tilføre ekstra ressourcer til at realisere vækstpotentialerne i markedet og løfte os til næste niveau. Vi har i flere år været inde i en god udvikling, som vi gerne vil forstærke, og derfor har vi orienteret os mod mulige investorer, der kan bringe nye kompetencer ind i virksomheden, siger administrerende direktør Kai Hoffmann.

Han forventer med en styrket ejerkreds, at Cabinet System inden for to år kan fordoble omsætningen.

Danspin-ejer i spidsen for stærkt hold

Torsdag blev de cirka 30 medarbejdere orienteret om, at Cabinet System samme dag har fået nye medejere. En mindre gruppe af investorer samlet omkring ejeren af Danspin i Ikast, Lars Gantzel Pedersen, har indskudt kapital og overtager 49 procent af selskabet, mens stifterne besidder de øvrige aktier og fortsætter på deres poster i ledelsen af virksomheden.

- Cabinet System er en fin virksomhed, der laver gode produkter, og som har nye, fysiske rammer til fortsat vækst. Den nuværende ledelse har dygtigt bragt virksomheden til det punkt, hvor den er. Nu skal vi have lavet en strategi og finde de rigtige kompetencer til organisationen, som kan bidrage til yderligere vækst. Jeg vil selv præge Cabinet System med den måde, jeg driver virksomhed på, og have fokus på værditilvækst til kunderne, siger Lars Gantzel Pedersen.

Med hans brede erfaring inden for virksomhedsdrift i stor skala bliver Cabinet System på bestyrelsesniveau tilført brede kompetencer, mens andre investorer bringer særlige styrker på det finansielle og organisatoriske område. Diana Hjelmager er bestyrelsesformand.

Vækst på nære eksportmarkeder

Danmark står i de kommende år over for at fordoble strømforbruget, og det kræver særlige tekniske løsninger, hvor Cabinet System er med i hele spektret. Produktprogrammet strækker sig fra små kabelskabe i villakvarterer og andre boligområder, større, ligeledes udendørs teknikskabe og til serverracks i datacentre, som udgør halvdelen af omsætningen. På fiberskabe til udrulning af fibernet til lynhurtige internetforbindelser er Cabinet System markedsledende i Danmark.

Virksomheden har traditionelt haft et stærkt hjemmemarked og satser på udbygning af den indtil nu beskedne eksport. Hidtil har norske og svenske kunder aftaget en mindre del af de cirka 100.000 skabe, der produceres på den 4.000 kvadratmeter nye fabrik i Fårup. I fremtiden vil det kunne suppleres af afsætning til andre nærmarkeder som Tyskland, Holland og Belgien.

EU-normer åbner markedet

- Det danske marked har i mange år været kendetegnet ved at have egne, nationale normer inden for el- og fiberskabe, men har nu tiltrådt fælles EU-normer, så kunderne kan vælge mellem mange flere leverandører. Det åbner nye muligheder og øget efterspørgsel efter elskabe, og vi var ængstelige for, at toget billedligt talt ville køre forbi os, hvis vi ikke fik nye investorer med stærke kompetencer ind i virksomheden. I forvejen har vores nybyggeri positioneret os helt anderledes i forhold til markedet, siger Kai Hoffmann.

Det nye domicil på Europavej i Fårup er samlet på 4.800 kvadratmeter og rummer blandt andet et godt 500 kvadratmeter stort showroom, hvor kunder kan se og mærke hele produktprogrammet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny KP Components-direktør vil have amerikansk datterselskab tilbage på sporet
SH Defence i britisk samarbejde
Efter opkøb: Bredal og Bogballe lægges sammen
Niebuhr Gears forbereder sig til kraftig vækst
Tidligere Terma-direktør er død
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094