23948sdkhjf

Forsvarsklynge skal have ny direktør

Danmarks nationale erhvervsklynge for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien, CenSec, skal have ny administrerende direktør. Klaus Bolving har valgt at overlade posten som topchef til en ny profil for i stedet at træde ind i en stilling som business development director i organisationen.

Med den model ønsker bestyrelsen og Klaus Bolving at sikre, at den ledelsesmæssige kontinuitet bevares, og at skiftet får minimale påvirkninger for CenSecs medlemmer, samarbejdspartnere og sekretariat.

- Min beslutning er helt udramatisk, og den er udtryk for et naturligt valg om at drosle ned og få mere tid til familien efter mere end 10 år med intensiv opbygning af CenSecs aktiviteter. Jeg vil gerne slippe nogle af de administrative opgaver, som fylder meget i jobbet som administrerende direktør, og i stedet kunne bruge mest mulig tid på at dyrke medlemmerne og deres interesser. Det får jeg mulighed for i denne model, hvor vi samtidig kan videreføre de stærke relationer og kompetencer, vi har opbygget i CenSec, forklarer den afgående CEO, der bliver på direktørposten, til den rette kandidat er fundet.

Arkitekt bag vækst og klyngestatus

Formanden for CenSecs bestyrelse, Henrik A. Iversen, fortæller om Klaus Bolvings beslutning:

- I bestyrelsen har vi stor respekt for, at Klaus af personlige årsager har ønsket at give direktørposten videre. Klaus har været en kæmpe del af den succes, som CenSec har haft de seneste mange år, og derfor er vi rigtig glade for, at vi kan beholde ham i en ledende rolle, samtidig med at vi henter en ny profil ind som direktør, forklarer han.

Ifølge Henrik A. Iversen har Klaus Bolving en stor aktie i den vækst, som CenSec har haft siden hans tiltrædelse i 2013.

- Under Klaus Bolvings kyndige ledelse er CenSec gået fra at være et lille branchenetværk til i 2021 at være blevet en af Danmarks 13 nationale innovationsklynger. Ud over en markant udvikling i vores medlemstal har CenSec fået skabt tæt kontakt til offentlige og private samarbejdspartnere både i og uden for Danmark, fortæller Henrik A. Iversen.

- Med det aktuelle fokus på sikkerhed i Europa er der i høj grad brug for, at Danmark har en tydelig position på området og samarbejder tæt med både EU, Nato og de internationale klynger på området. Derfor arbejder vi på, at CenSec bliver en fast del af de danske klynger fra 2024 - og i øvrigt fortsætter det vigtige arbejde med at samle de danske aktører inden for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien, fortsætter han.

Kigger efter ny direktør

Processen med at finde Klaus Bolvings efterfølger er gået i gang med hjælp fra rekrutteringsfirmaet Keyselector. Det er håbet, at en ny direktør er på plads i løbet af sommeren 2023.

Bestyrelsesformanden lægger vægt på, at den kommende direktør kan tage del i processen om klyngeudviklingen, ligesom det også er vigtigt, at kandidaten på sigt kan overtage nogle af de relationer, som Klaus Bolving har opbygget både nationalt og internationalt. Indtil videre beholder Bolving en række poster i både regeringsudvalg og internationale samarbejder som en del af sin rolle som business development director.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062