23948sdkhjf

Gasforbruget er reduceret med 94 procent hos nordjysk plastvirksomhed

En udskiftning af et varmeforsyningsanlæg med en varmepumpe, øget genanvendelse af procesvarme og optimering af skalsikring er blandt de energibesparende tiltag, som den nordjyske plastvirksomhed Induflex har implementeret

Induflex har blandt andet investeret i en varmepumpe, som har reduceret forbruget af gas med 94 procent.

Ejendomsservicetekniker hos Induflex, Lars Olsen, forklarer:

- Vi har konverteret vores naturgas-varmeforsyningsanlæg til en varmepumpe. Pumpen er en hybridløsning, som uden problemer kan opvarme vores 4.500 kvadratmeter store bygninger og sørge for vores komplette forbrug af varmt vand. Med varmepumpen reducerer vi vores gasforbrug med 94 procent og sparer beregnet cirka 250.000 kWh og 65.592 kg CO2 årligt, siger han.

Genanvendelse af varme fra maskiner

Induflex har siden 2017 genanvendt procesvarme fra virksomhedens laserskærere, men har i 2022 også investeret i et varmegenvindingsanlæg, der genanvender procesvarme fra produktionsvirksomhedens øvrige plastbearbejdende maskiner, som for eksempel CNC-fræsere og -drejebænke.

Maskinerne i produktionen genererer under drift op til 50 °C varm luft, som virksomheden nu sender gennem det eksisterende genvex-anlæg tilbage i produktionsbygningerne.

Som resultat er den luft, som sendes ind i bygningen steget fra 12 °C til omkring 20 °C. Det giver både en miljømæssig og økonomisk besparelse samt et bedre arbejdsmiljø for plastbearbejdningsvirksomhedens cirka 45 medarbejdere.

I forbindelse med genanvendelsen af den varme luft, har Induflex kunnet afskaffe en 7,5 kilowatts udsugningsmotor, som før skubbede den varme luft ud af bygningen. Dette alene bidrager til en stor månedlig besparelse på el.

Om Induflex

  • Induflex ligger i Støvring og beskæftiger cirka 45 medarbejdere
  • Den ordreproducerende virksomhed fremstiller kundetilpassede plastløsninger som maskindele, afskærmninger og belysningskomponenter til kunder i mange brancher – særligt indenfor industri og fødevareprocesindustri
  • Induflex huser en automatiseret maskinpark med blandt andet laserskæring, skæreplottere, CNC-fræs og -drej, varmebukning samt digitalprint og montage

Vil minimere energispild og sikre effektiv produktion

For at få mest ud af de nye tiltag har virksomheden også lavet skalsikring omkring ydervægge og lukket kuldebroer med nye porte, døre og vinduer samt isoleret udsugningsanlæg, ventilation og rørføring udvendigt.

Energioptimeringen omfatter også udskiftning af belysning til LED-lys med sensorer, og det næste projekt er at få sat tidssensorer på al udebelysning på Induflex’ bygninger.

Ejer og direktør af Induflex Rico Larsen siger:

- Det er en løbende proces, hvor vi skifter og optimerer. Vi har været i gang siden 2017, hvor vi blandt andet fik genvex-anlæg i store dele af bygningen, men man kan roligt sige, at vi er nået rigtig langt det sidste års tid. Vores mål er at sikre, at den daglige drift fungerer optimalt, og at vi kan producere vores kunders emner så effektivt som muligt – også hvad energiforbrug angår. Både for miljøet og for at være konkurrencedygtige.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dacapo køber plads til yderligere ekspansion
Turnaround begynder at virke hos Sjølund
Produktionsklyngen Made etablerer hub i Nordjylland
Svendborg-værft sætter punktum for kutter-æra
Industri-virksomhedernes energiregning steg med 275 procent i 2022
Malene er den første kvindelige danske platformchef på Nordsøen
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.141