23948sdkhjf

Investeringsselskab vil købe Skako

Skako har underskrevet en ikke-bindende hensigtserklæring om frasalg af alle driftsaktiviteter til Zefyr Invest IV. Det oplyser den fynske virksomhed i en fondsbørsmeddelelse.

Skako driver de to forretningsben Skako Concrete og Skako Vibration. Skako Concrete udvikler komplette anlæg til betonproduktion, og Skako Vibration udvikler vibrerende udstyr, som aktiverer, transporterer og adskiller faste stoffer i bulk.

Zefyr tilbyder en samlet kontant købesum på 271 millioner kroner. Dette svarer til en værdi på 87,241 kroner per aktie i Skako. Fra købesummen skal dog fratrækkes ”ikke uvæsentlige transaktionsomkostninger samt omkostninger til likvidation, bestyrelsesaflønning, afnotering og lignende nedlukningsomkostninger”.

Skakos bestyrelse er positivt stemt overfor den potentielle transaktion, som indebærer, at Skako vil kunne frasælge alle sine underliggende datterselskaber til en attraktiv værdiansættelse.

- Det er bestyrelsens vurdering, at den potentielle transaktion, hvis endelige aftale på de indikerede vilkår kan opnås, vil være i Skakos og Skako-aktionærernes interesse, skriver selskabet.

For Zefyr er formålet med opkøbet at sikre sig en langsigtet investering i en veletableret virksomhed, hvor de gennem et aktivt ejerskab kan være med til at sikre Skakos fremtidige vækstambitioner. Derfor har selskabet også betinget købet af, at bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen og bestyrelsesmedlem Christian Herskind fortsætter på deres poster og påtager sig at tage en mere aktiv rolle i Skakos videre udvikling.

Hvis salget gennemføres, vil provenuet tilfalde det børsnoterede selskab Skako A/S. Her er det bestyrelsens hensigt, at nettoprovenuet skal udloddes til aktionærerne, og efterfølgende skal selskabet likvideres og afnoteres fra Nasdaq Copenhagen.

Gennemførelsen af transaktionen er betinget af, at Zefyr gennemfører tilfredsstillende due diligence-undersøgelser samt forhandling af den endelige transaktionsaftale. Det vil være en betingelse for transaktionen, at Skakos aktionærer godkender frasalget på en generalforsamling. Due diligence forventes at være afsluttet senest 24. marts.

Zefyr har base i Esbjerg og selskabet ejer i forvejen Bramidan, KVM og Tytex.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Hastigt voksende automationsfirma udvider igen
Milliardordre til NKT
Vattenfall færdig med fundamenter i syd og rykker nu nordpå
Nyt om navne: KP Components udvider direktionen
Bila runder milepæl
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109