23948sdkhjf

Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde

Den danske producent af kollaborative robotter, Universal Robots, havde i fjerde kvartal 2022 en omsætning på 85 millioner dollars – svarende til 580 millioner kroner.

Det bringer den årlige omsætning i 2022 op på 326 millioner dollar (2,2 milliarder kroner) – en stigning på 5 procent i forhold til 2021. Med konstante valutakurser ville væksten i 2022 have været på 12 procent. Dermed er væksten noget mere beskeden end året før, hvor Universal Robots voksede med hele 41 procent.

Universal Robots’ chief financial officer, Kim Andreasen, siger:

- Vi er stolte over, at vi har fortsat vores vækst, selvom vi har stået over for en svær makroøkonomisk situation i 2022. Vi har fokuseret på de ting, vi har kan kontrollere, og vi har overvundet de globale forsyningsvanskeligheder, hvilket gør, at vi kan rapportere vores højeste årlige omsætning til dato.

Efterspørgslen efter automatisering i Europa aftog i 2022, efter krigen i Ukraine startede. Universal Robots’ resultat har også været direkte påvirket af ændringerne i valutakurser, hvilket gav ekstra modvind til væksten.

Klar til at imødekomme stigende efterspørgsel

På trods af de mange ændringer på det globale marked forventes den overordnede efterspørgsel på automatisering at stige i 2023 og frem, drevet af en stigende mangel på arbejdskraft og skiftende forventninger til arbejdslivet.

Univeral Robots har i 2022 taget skridt mod at imødekomme den stigende efterspørgsel. President Kim Povlsen siger.

- Vi har det sidste år investeret i at opbygge verdensklasse ekspertise inden for svejsning, palletering og maskinstyring. Vi har også arbejdet tæt sammen med vores økosystem-partnere for at gøre det nemmere end nogensinde for vores kunder at automatisere. 2022 har overordnet set været et vigtigt år for virksomheden. Vi startede byggeriet af vores nye hovedsæde, vi nåede en milepæl ved at runde 1.000 medarbejdere, og vi har lanceret en helt ny cobot.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Derfor blev ny investor inviteret inden for hos Weldingdroid
Nyt om navne: Lemvigh-Müller henter ny indkøbsdirektør for stål
Siemens Gamesa vil gentænke leverandørkæderne
Topsoe har brugt 80 millioner på gasnødplan: Det er en billig forsikring
Ingeniørvirksomhed går sammen med enzymgigant og skaber nyt uddannelsesforløb om automation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094