23948sdkhjf

Maskinmesse får fokus på højautomatiseret og digitaliseret metalbearbejdning

Om tre måneder løber VTM Summit af stablen, og 120 udstillere har nu meldt sig klar

Om mindre end tre måneder samles metalbearbejdningens danske aktører i Odense Congress Center til VTM Summit 2023, der holdes i dagene 25. til 28. april, hvor tæt ved 120 udstillere vil vise løsninger inden for CNC-værktøjsmaskiner til både spåntagende såvel som pladeformende metalbearbejdning, tilhørende holdende og skærende værktøj, avanceret måleteknologi, køle-/smøremidler, Cad-/Cam-løsninger, additive manufacturing og øvrigt udstyr på området.

Metalvirksomhederne har på det seneste i høj grad øget deres kompetencer på digitalisering og automatisering, hvilket naturligt også vil afspejle sig på messen.

Duroc Machine Tool fra Randers har valgt at udvide standarealet, og øge antallet af kørende spåntagende CNC-maskiner fra DN Solutions på arealet samtidig med, at de seneste erfaringer inden for producentens robotprogram vil blive fuldt integreret sammen med Durocs egen automationssoftware:

- Højautomatiseret metalbearbejdning er en del af DNA´en hos DN Solutions, og kombineret med vores egen software og det tilhørende skuffesystem, så viser vi os frem med bud på morgendagens metalbearbejdning i Odense, fortæller CEO for Duroc Machine Tool, Søren Gerber, der også har taget del i messeudvalgsarbejdet frem mod VTM Summit 2023.

Og han vil ikke være alene om at vise bud, hvor CNC-maskinerne ikke står alene, men indgår i større eller mindre celle-opstillinger. Det gælder også hos Masentia, der vil være på plads med eksempler på brug af deres respektive løsninger inden for CNC-maskiner. Og så stiller Masentia, ligesom en række af de øvrige udstillere, skarpt på de muligheder, som den seneste højteknologi tilbyder de unge. Der er brug for flere unge lærlinge, og de skal inspireres i Odense, ligesom det øvrige omgivende samfund.

Højt automatiseret pladebearbejdning

Også på de formende pladebearbejdningsteknologier vil digitalisering og høj automatiseringsgrad dominere løsningerne hos blandt andet Bystronic Danmark, der vil være på plads med noget af det seneste inden for fiberlaserskæring såvel som kantpressere og den tilknyttede software. I øvrigt for første gang i en længere årrække, hvor Bystronic nu tilslutter sig de øvrige pladebearbejdningsudbydere på messen i Odense som Salvagnini Scandinavia, Amada Denmark, Prima Power Denmark, LVD, Eagle Scandinavia, Timesavers Nordic og danske Fladder Group for at nævne de største fabrikanter ligesom AVN Pladeteknik, vil være på plads, og tilsvarende repræsenterer tyske Trumpf inden for på pladebearbejdning, lasermærkning og egentlig 3D-metalprint i Odense.

Messen er samlingspunkt for de tilhørende teknologier, blandt andet måleteknik, hvor de førende danske leverandører også i år er på plads med både berøringsfri målemaskiner, anført af CT-skanning og øvrig teknologi såvel som traditionelle 3D-inspektionsløsninger såsom koordinatmålemaskiner og måleure og mikrometerskrueløsninger med meget mere.

Zeiss er direkte repræsenteret, gennem deres danske salgs- og serviceselskab, ligesom det gør sig gældende for Hexagon, mens tyske Wenzel er repræsenteret gennem Kyocera Unimercos Metrologi-division, Fron-Tech repræsenterer britiske Renishaw, MTS Randers er til stede og medbringer maskiner fra blandt andet DeMeet samt softwaren 1Factory og Metrologic vil have tyske Werths målemaskiner med mere på standen i Odense.

3D-print er – ud over hos AVN Pladeteknik - også et fremtrædende tema hos først og fremmest Prototal Damvig og Edge-Team med flere på deres respektive stande, og messen er tilsvarende godt repræsenteret inden for Cad-/Cam-løsninger og køle-/smøremidler med mere.

Vigtigt med fagmesse i Danmark

På værktøjssiden, både holdende og skærende, er messen anført af de største producenter, enten direkte eller gennem deres danske repræsentanter, og produkterne vil i vid udstrækning kunne ses hos maskinforhandlerne, hvor de vil indgå i de mange kørende live-demonstrationer, som vil dominere på VTM Summit 2023.

Det gælder eksempelvis for OSG Scandinavia, hvis direktør Peter Jørgensen ligesom Søren Gerber, har taget del i det forberedende messeudvalgsarbejde. Han glæder sig over, at der er opbakning stort set hele raden rundt, når det gælder moderne metalbearbejdning:

- Ud over at vise os frem med moderselskabets program, så repræsenterer vi nu også et komplet program inden for skærende værktøj, idet vi også er eneforhandler af Tungaloy. I Odense udstiller vi i øvrigt sammen med Haimer, og viser i praksis moderne forindstilling og værktøjsopmåling live på standen, hvor vi glæder os til at tage imod landets industriteknikere, værktøjsmagere og øvrige produktionsmedarbejdere, og svare på tekniske spørgsmål om det seneste inden for spånbearbejdning. Vi hos OSG mener, at det er vigtigt med en fagmesse i Danmark, fastslår Peter Jørgensen.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Derfor blev ny investor inviteret inden for hos Weldingdroid
Nyt om navne: Lemvigh-Müller henter ny indkøbsdirektør for stål
Siemens Gamesa vil gentænke leverandørkæderne
Topsoe har brugt 80 millioner på gasnødplan: Det er en billig forsikring
Ingeniørvirksomhed går sammen med enzymgigant og skaber nyt uddannelsesforløb om automation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125