23948sdkhjf

Spansk ingeniørvirksomhed vil designe og indrette pharma-fabrikker i Danmark

Den spanske ingeniørvirksomhed inden for life science, Klinea, åbner en afdeling i København.

Klinea hjælper kunder med at designe, bygge og optimere GMP- og FDA-godkendte produktions-sites inden for medicinalvarer og biotek.

Valget er faldet på København da der i den såkaldte Medicon Valley-område i Storkøbenhavn findes et stort økosystem af life science-virksomheder, som efterspørger faciliteter til at producere deres produkter.

- Medicon Valley, som er betegnelsen for life science-miljøet i Østdanmark og Sydsverige, er hjemsted for nogle af de bedste pharma- og biotekvirksomheder i verden – store som små. Vi er meget glade for at blive en del af dette omfattende økosystem af dygtige virksomheder og medarbejdere og bidrage med vores ekspertise til at skabe faciliteterne til at levere produkter af højeste kvalitet til hele verden. I Spanien arbejder vi allerede med flere firmaer, som opererer både i Spanien og Danmark, og vi er derfor nu i stand til at give en endnu bedre service og vejledning til disse virksomheder, udtaler Marc Ramoneda, business development director, Europe, for Klinea.

Ser stort behov for life science-faciliteter

Danmark er hjemsted for en lang række verdensførende life science-virksomheder, og branchen eksporterer årligt for mere end 150 milliarder kroner, hvilket svarer til mere end 20 procent af landets samlede eksport.

Det skaber stor efterspørgsel efter produktionsfaciliteter til life science-produkter. Derfor vurderer Klinea, at der er plads i markedet til en mindre leverandør af produktionsfaciliteter. Det er en vurdering, man deler i Copenhagen Capacity, som har rådgivet Klinea omkring strategiske overvejelser samt kontakt til økosystemet og hjælp til etableringen.

- Jeg er meget glad for, at Klinea har valgt at udvide deres forretning i Medicon Valley som første sted uden for deres hjemland Spanien. De er meget dygtige til at bygge produktionsfaciliteter inden for life science, som der er en kæmpe efterspørgsel på i vores region takket være de mange førende virksomheder, vi har i området, udtaler Asbjørn Overgaard, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Klinea har mere end 20 års erfaring med at designe og bygge produktionsfaciliteter inden for pharma og biotek. Virksomheden beskæftiger over 50 medarbejdere på deres kontorer i Madrid og Barcelona. Virksomheden har gennemført mere end 100 byggeprojekter. Den danske afdeling får i den indledende fase adresse hos Symbion på Østerbro i København.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sydjysk maskinproducent styrker ledelsen
Havvindudviklere vil sikre det lavest mulige CO2-aftryk
Droneleverancer skal effektivisere havvind
Gasforbruget er reduceret med 94 procent hos nordjysk plastvirksomhed
Force Technology på opkøb
6 millioner til robotundervisning ”ud af huset” på hele Fyn
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.078