23948sdkhjf

Skrotgigant investerer 22 millioner i Grenaa

En ny renselinje skal sikre endnu renere skrotfraktioner hos Stena Recycling i Grenaa

Stena Recycling, der er en af Nordens største genanvendelsesvirksomheder, investerer nu i en helt ny NF-renselinje på sit produktionsanlæg i Grenaa.

Den nye investering er blandt de største miljøteknologiske investeringer nogensinde i regi af Stena Recycling Danmark, og formålet er at sikre øget sortering af skrot tættere på kilden. Det er med andre ord en investering mod mere cirkularitet, hvor kvaliteten af råvarerne fra anlægget forbedres og reduktion af transport af affald reduceres mærkbart i processen.

Renere skrot giver mindre CO2-udslip

Det er nemlig en udfordrende opgave at øge finopdelingen af jern og metaller så effektivt som muligt, i søgen efter rene råvarer. Det kræver kompetencer, kapacitet og ny teknologi.

- Vi har et klart mål om at bidrage til en mere cirkulær økonomi. Med vores 22 millioner kroners investering i den nye renselinje i Grenaa styrker Stena Recycling genanvendelsesindsatsen i Danmark og fremmer dermed omfanget af renere jern- og metalfraktioner. Det er selve grundforudsætningen for, at vi herhjemme kan øge genanvendelse af jern- og metalholdige emner. Ved at vi nu investerer i renere jern- og metalfraktioner nedbringer vi samtidig det transportmæssigt CO2-udslip, siger Henrik Grand Petersen, CEO hos Stena Recycling.

Mindre transport til Sverige

Resultatet af den nye NF renselinje er mindre affald og større genanvendelse. Fra ca. 5.000 tons affald til 850 tons affald baseret på 2021-tallene. Altså en besparelse på 4.250 tons affald (+80 procent), der fremover ikke skal transporteres til Sverige.

- Med Stena Recyclings investering omdannes mere jern- og metalskrot i stedet herhjemme. Samtidig sørger det danske anlæg for at det, der tilgår Halmstad er endnu renere og dermed i endnu højere grad kan indgå i loopet. Det er i dette perspektiv vores nye investering skal ses: væk fra køb og smid væk og i retning af øget genanvendelse, mindre belastende transport og større nyttiggørelse af jern og metaller, siger Henrik Grand Petersen.

Stena Recycling indvier det nye anlæg fredag den 27. januar.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Oprydning i Effimat går efter planen, men der kommer flere røde tal
Nyt om navne: Wexøe styrker fokus på tekniske produkter til industrien
Green Power Denmark har vokseværk i København og i Aarhus
Lærling skyder med skarpt: Jeg spilder min tid på skolen
Siemens Gamesa vinder ny sejr over GE i patent-strid
Nyt om navne: Ny fabrikschef hos Dansk Gummi Industri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.078