23948sdkhjf

Rias får bedre start end ventet på nyt regnskabsår

Omsætningen hos Rias var i første kvartal af regnskabsåret 2022/2023 højere end første kvartal sidste år og også højere end de opstillede forventninger i budgettet. Det oplyser Rias i en periodemeddelelse.

For industrisektorens vedkommende er det en udvikling, der er fortsat fra det sidste kvartal af regnskabsåret 2021/2022.

- Denne udvikling viser, at der fortsat er god aktivitet inden for industriområdet. Denne udvikling dækker dog over store forskelle inden for efterspørgslen fra forskellige brancher. Generelt er stemningen positiv, dog afdæmpet og afventende, som følge af udviklingen i samfundet generelt, med stigende renter og høj inflation. Ligeledes har svingende priser på især råvarer og energi skabt noget usikkerhed. Som konsekvens heraf konstateres en noget kortere ordrehorisont, hvor kunderne i nogen grad forholder sig afventende i forventningen om at priserne ændrer sig, skriver Rias.

Omsætningen i byggesektoren har også ligget på et højere niveau i forhold til sidste kvartal af 2021/2022. Forrige års tal var endda positivt påvirket af, at mange arbejdede hjemmefra og dermed brugte flere penge på indretning af hus og hjem. Det normaliserede sig i 2021/2022, og i 2022/2023 er det især i den private do it yourself-sektor, der opleves en begyndende opbremsning.

- Vi oplever fortsat god aktivitet inden for det professionelle byggeområde, omend vi ser, projekter bliver udskudt blandt andet som følge af dårlig projektøkonomi, skriver Rias.

Sammen den højere omsætning har også indtjeningen været på et højere niveau både i forhold til sidste år og i forhold til budgettet.

På baggrund af den udvikling fastholder Rias forventningen om et ebit-resultat i 2022/2023 på 14,5–16,5 millioner kroner.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas investerer friske millioner i trætårne
Robotmesse vender tilbage til Odense
Konkursstigning i januar: Økonomer varsler endnu flere i 2023
International producent af svejseautomation rykker ind i Middelfart
Siemens Gamesa indgår samarbejde med sydkoreansk industrigigant
Oprydning i Effimat går efter planen, men der kommer flere røde tal
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11