23948sdkhjf

Ung ingeniørvirksomhed er vokset fra tre til 50 mand på ét år

For ingeniørvirksomheden Bepa var 2022 et særdeles hektisk år. Virksomheden blev grundlagt i efteråret 2020 af Jonas Bojer, John Keldgaard Grevsen og Boris N. Valentin.

De har alle en lang karriere bag sig: Jonas Bojer blandt andet som ejer af ingeniørhuset Biir, der gik konkurs i 2020, John Keldgaard Grevsen fra lederstillinger hos Vestas og Grundfos, og Boris N. Valentin ligeledes med erfaring fra Biir og Vestas, men også fra olieindustrien i skikkelse af blandt andet Semco Maritime og National Oilwell Varco.

Startup i en moden alder

Sammen besluttede de altså at starte egen virksomhed.

- Normalt, når det er startups, der gør tingene på en ny måde, er det unge mennesker, men vores gennemsnitsalder er noget over 50, konstaterer Jonas Bojer.

Bepa tilbyder hovedsageligt rådgivning inden for vindindustrien samt olie- og gassektoren. I Danmark har man til huse i Århus, men derudover har man egen afdeling i Vietnam, hvorfra man kan tilbyde billige ingeniørydelser.

Prøver en ny tilgang

Der er selvfølgelig ikke noget nyt i at sælge ingeniørkraft fra Fjernøsten ind til danske virksomheder, men de tre iværksættere har fra starten haft som ambition at gøre det anderledes.

- En af de ting, der gør, at vi har succes - at vi er gået fra 3 til 50 i vores stab på et år – er, at vi ikke har den normale konsulenttilgang, som vi ellers har levet i gennem mange år. Det der med, at du har en kæmpe konsulentstab, der skal sælges ud til højre og venstre, som kræver et kæmpe salgssystem, hvor du skal mose folkene ned i halsen på kunderne hele tiden. Vi kunne godt tænke os bare at give kunderne det, de har behov for i stedet, så vi har vendt den lidt om, fortæller Jonas Bojer.

- Normalt er det ligesom at sælge tyggegummi, når du er ude og sælge konsulenter. Du har et eller andet på hylden, og det skal bare sælges, for ellers koster det en formue. Så det er meget kortsigtet. Det vi prøver at sætte op i stedet, er at få lavet noget samarbejde, få lavet noget der kigger længere frem, og gør at de virksomheder, der samarbejder med os, dybest set også laver en commitment over lang tid, for hvis de ikke er på i lang tid, får de faktisk ikke besparelsen. For det er dyrt at starte noget op og sætte noget i gang. Men hvis man vælger at gøre det, får man besparelsen over tid, supplerer John Keldgaard Grevsen.

Han kan da også konstatere, at mange kunder gladeligt tegner kontrakter, der rækker både hele og halve år ud i fremtiden. Jonas Bojer tilføjer:

- Vi har også fået meget stor succes med, at vi ikke vil være produktejer. Forestil dig, at du er en virksomhed, der leverer et produkt og ringer til et konsulenthus, og når det så bliver en succes, siger de pludselig: ”Hov, nu vil vi også gerne levere tools”. Vi vil aldrig komme til at konkurrere med vores kunder ved at levere produkter, vi vil kun levere udviklingsydelser.

Vil være markant større

Det har indtil videre vist sig at være en succes for de tre iværksættere, som kan konstatere, at de første par år er gået lagt over forventning, og virksomheden er vokset overraskende hurtigt.

- Vi havde egentlig kun sat targets for, hvor mange vi regner med, der sidder herude i Vietnam. Vores target var, at vi ville have 15-20 mand siddende herude i slutningen af 2022, og skulle nå op omkring 35 næste år. Vi ramte 30 mand allerede den 4. januar, så der er vi 50 procent foran planen allerede, fortæller Boris N. Valentin, der står for den daglige drift af den vietnamesiske afdeling.

Her i starten af 2023 peger pilen derfor stadig opad. De tre ejere forventer da også at vokse markant.

- Vi skal være en hel del større, end det vi er nu, for er vi ikke det, er vi ikke relevante for visse virksomheder. Vi skal op og have en kritisk masse, så vi bliver spurgt som en naturlig del. Så er det selvfølgelig ikke alt, man vinder, men bare det at være så store, at folk ringer automatisk, når de har en opgave, det er da et ønskescenarie, siger John Keldgaard Grevsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Birn henter COO fra vindmølleindustrien
Jyder leverede 180 tons stål om ugen til Femern-fabrik i 2022
Kobots er reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab
Vestas sluttede 2022 med milliardstore nedskrivninger
Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.065