23948sdkhjf

Skibsværft frygter udviklingsplaner for lokal havn

Planerne om udviklingen af Assens Havn skaber frygt for fremtiden i det lokale skibsværft

Dele af Assens Havn skal ryddes, så der kan bygges attraktive boliger med søblik. Men de planer skaber usikkerhed hos Assens Skibsværft, der har aktiviteter flere steder på havnen.

- Alene snakken om havneudviklingen gør allerede i dag, at vi er blevet nødt til at trække lidt i håndbremsen med investeringer, fordi vi ikke ved, hvilke rammer vi om nogle år har at gøre med, fortæller værftets ejere, Michael B. Skougaard og Erling Pedersen til Fyens.dk.

Fremfor at udelukkende at se fremtiden for havnen som fyldt med boliger peger de to ejere på, at havnen i stedet kunne udbygges, så der kunne komme flere arbejdspladser til byen.

Sammen med Danske Maritime har Assens Skibsværft sendt et høringsvar til Assens Kommune, hvor de anfægter en række punkter i kommunens planer, især hvor havnens kajmeter reduceres.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) oplyser til Fyens, at kommunen på ingen måde har planer om at begrænse værftets muligheder for vækst.

- Vi anser det som værdifuldt at have værftet. Vi har ingen planer om at søge staten om at få havnens status som erhvervshavn afskaffet. Så er det klart, at vi skal finde en formel, og det gør vi gerne i dialog med værftet, på, hvordan arbejdet fremover skal foregå, også med hensyn til den tunge trafik i området, siger han.

Originalartikel: https://fyens.dk/assens/vaerft-frygter-at-blive-taber-i-udviklingen-af-havnen-hvorfor-ikke-skabe-job-i-stedet-for-at-bygge-boliger

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Virksomhederne forlader landkommunerne: Brancheorganisation frygter ond cirkel
Maskinmesse får fokus på højautomatiseret og digitaliseret metalbearbejdning
Beskeden vækst hos Universal Robots og MIR
Partnerskabsmodel skal sikre ingeniørvirksomhed de bedste hjerner
Siemens Gamesa hopper af børsen
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.141