23948sdkhjf

Kinesere vælger teknologi fra Topsoe til banebrydende projekt

Mintal Hydrogen Energy Technology har valgt danske Topsoe som leverandør at et en ny ammoniakfabrik i byen Baotou i Indre Mongoliet i Kina.

Der bliver tale om det første power-to-X-projekt af sin art i Kina. Det skal omdanne brint til ammoniak, og det får en kapacitet på 1.800 tons ammoniak per dag. Det vil kunne erstatte 850.000 tons kul om året og nedbringe CO2-udslippet med omkring 2 millioner tons.

Fabrikken skal efter planen være i drift i 2025.

- Vi er begejstrede for at blive valgt til dette fantastiske projekt af Mintal Hydrogen, og vi ser frem til at hjælpe med vores knowhow og hardware. At blive valgt til at bidrage til dette banebrydende projekt er et klart bevis på vores evne til at levere avancerede løsninger og støtte energiomlægningen og reduktionen af drivhusgasser, også i Kina, siger Dajun Yang, managing director China, Topsoe.

Topsoe skal levere fabrikken dynamiske ammoniakteknologi, som skal omdanne vindmøllestrøm til brint og sidenhen ammoniak. Teknologien skal kunne sikre en optimal produktion og tilpasse sig de naturlige udsving i input af strøm fra vindmøllerne. Strømmen fra vindmøllerne forbindes direkte til elektrolyseenheden, hvilket gør fabrikken billigere, end hvis der skal etableres et hydrogenlager.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082