23948sdkhjf

Girls’ Day in Science skal ikke kun være for piger

Girls’ Day in Science fejrede 10-års jubilæum i 2022. I de år er der sket meget i debatten om køn, og det er tid til at videreudvikle kampagnen, så den fortsat er i trit med tiden, mener man hos arrangørerne, Naturvidenskabernes hus.

Derfor skifter “Girls’ Day in Science” navn til “Science Day”.

Science Day bliver en dag med fokus på mangfoldighed i de tekniske og naturvidenskabelige fag, og det er stadig nødvendigt at have fokus på blandt andet køn. Der er fortsat store udfordringer med et kønsopdelt uddannelsesvalg og arbejdsmarked, og kvinder er underrepræsenterede i mange af de tekniske og naturvidenskabelige professioner.

Samtidig er der flere unge, der ikke identificerer sig med de binære køn. Det er baggrunden for en videreudvikling af kampagnedagen med et bredere fokus på diversitet, og det betyder blandt andet, at alle kan deltage i Science Day i 2023.

Fokus på diversitet

Med nyt navn og koncept ønsker Videnskabernes Hus at gøre fokus på køn bredere og også rette blikket mod diversitet inden for blandt andet etnicitet, religion og kultur i uddannelse og på arbejdsmarkedet.

Naturvidenskabernes Hus arbejder for at inspirere flere til en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab. Og her er det vigtigt, at alle unge kan se området som en mulighed for dem selv. Det håber man at fremme med Science Day.

- Vi ønsker at bevare alt det, der fungerer godt i det nuværende koncept, så kernen forbliver den samme. Med et bredt fokus på diversitet har vi en stærk og bæredygtig kampagne, som favner alle børn og unge, siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064