23948sdkhjf

Nyt industrifællesskab skal hjælpe danske virksomheder med at 3D-printe i metal

Mange danske producenter har allerede testet 3D-print i metal og optimeret emner og produkter som blandt andet en drone, arbejdshandsker, cykelstel, en kameraholder og et værktøj til fremstilling af flamingo. Alle har de opdaget, hvordan denne nye produktionsteknologi har givet lavere vægt på produktet eller komponenten, bedre styrke, optimerede designs og hurtigere time-to-market.

Additive Manufacturing (AM) i metal er oplagt for mange danske virksomheder, men for få er kommet i gang med for lidt. Det mener man hos Dansk AM Hub, der derfor nu samler kræfterne i en fælles indsats med en lang række aktører for at give alle mulighed for at få samme gode erfaringer og sikre, at endnu flere danske virksomheder får gavn af de mange muligheder og fordele ved additive manufacturing.

Indsatsen kaldes AM Metal Bridge og har til formål at udbrede 3D-metalprint, hvor emner printes i eksempelvis stål, aluminium og titanium.

- Vores ambition er at få flere danske producenter til at 3D-metalprinte og give dem viden om, hvordan AM-teknologien kan skabe konkurrence- og bæredygtige gevinster i deres produktion og forretning, så vi skridt for skridt gør Danmark verdensførende i at anvende nye produktionsteknologier som for eksempel AM til en mere bæredygtig produktion. Dette samarbejde er en tværgående indsats for at støtte industrien og ikke mindst dansk konkurrenceevne og innovation, siger Frank Rosengreen Lorenzen, direktør i Dansk AM Hub.

Dansk AM Hub har skabt AM Metal Bridge-initiativet i et samarbejde med Dansk Metal samt de organisationer, der har de 11 metalprintere, som står i forsknings- og udviklingsmiljøer i Danmark. Gennem projektet kan danske små og mellemstore virksomheder søge om at få dækket udgifterne til ét metalprint til en værdi af op til 70 procent af prisen (op til 25.000 kroner).

- Tiden er for alvor inde til, at danske produktionsvirksomheder får mulighed for at teste AM-teknologien til at 3D-printe i metal. Vi ser et stort potentiale i at være en del af denne nye indsats – og udvikling for vores medlemmer. Jeg glæder mig til at se konkrete resultater i vores danske metalindustri og rykke den fremad til gavn for vores konkurrenceevne og faglærtes digitale kompetencer. Med dette projekt bygger vi en digital metalbro i Danmark sammen med et stærkt dansk eksperthold, siger Emil Drevsfeldt Nielsen, erhvervspolitisk chef fra Dansk Metal.

AM Metal Bridge giver dermed virksomhederne en ny, hurtig og omkostningseffektiv mulighed for at teste teknologien i et stærkt samarbejde med danske metalprintseksperter, der sammen kan innovere fremtidens emner og produkter.

- Flere af vores mange stærke danske producenter skal stifte bekendtskab med 3D-metalprint og få del af de mange muligheder og potentialer ved teknologien. Dette projekt koordinerer og udnytter de forskellige danske metalprint-centre, så vores dygtige danske produktionsindustri kan anvende 3D metalprint til at styrke deres værdikæde, konkurrenceevne og vigtigst af alt bidrage til en mere bæredygtig produktion, siger Frank Rosengreen Lorenzen.

AM Metal Bridge-initiativet

  • Initiativet er initieret af Dansk AM Hub og Dansk Metal og støttes af Industriens Fond. Partnerne i projektet er Teknologisk Institut, DTU, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, 3D Metal Alliancen, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Force Technology og Nexttech.
  • En undersøgelse fra Teknologisk Institut i 2018 viser, at hver tredje fremstillingsvirksomhed kan få nytte af 3D-metalprint.
  • Det er muligt at ansøge fra januar 2023.
  • Virksomhederne kan gennem AM Metal Bridge få dækket ét metalprint til en værdi af op til 70 procent af prisen (op til 25.000 kroner).
  • Læs mere på https://am-hub.dk/am-metal-bridge/
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau
Udstillere har store forventninger til årets HI-messe
Stålkommentar: Stabilt kvartal i sigte
Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109